PLECATDEACASASCRIU DESPRE CEEA CE VĂD!

ȘI...NU UITA SĂ DAI LIKE!

101 FRUMUSEȚI ASCUNSE ALE ROMÂNIEI!

joi, 9 octombrie 2008

Facerea de bine

Sintagma ,,Domnule, în zilele noastre...'' este urmată de critici acide la adresa a tot ceea ce aduce atingere fondului de calități și experiențe ale celui ce reclamă vremurile străvechi. Toată lumea este interogativă în legatură cu: ,, Ce face domnule, statul, își bate joc de noi? (vezi actualitatea scandalului legilor Big Brother), dar nimeni, absolut nimeni nu reușește să-și sondeze conștiința în legătură cu ce face domnul, pentru a elimina așteptarea.
De aici și până la actualitatea parabolei lui Nătăfleață și Mălăiață, nu mai este decât decât un pas. De altfel, eticheta de nătăfleață (i) o purtăm, se pare, cu emfază, ori de câte ori criticăm, înjurăm sau desființăm, din cuvinte, statul (și  pe cel oficial-institutionalizat și statul degeaba).
N-ar fi mai ușor pentru noi, să luăm para aceea căzută și să facem ce vrem noi cu ea, decât să așteptam să pice singură?
Pentru unii n-a picat și nu va pica niciodată, tocmai de aceea ciuda și invidia pe acela care a luat-o singur și și-a asumat responsabilități, crește proporțional cu capacitatea aceluia de a face mai multe pere- astfel se mai adaugă la borcanul cu frustrări și ciuda pe capra, a se citi para vecinului.
Și, iată, mânați de micimea unei minți necultivate și needucate îndeajuns, tot mai mulți se vaită, se plâng sau urlă și .. culmea, cu cât intensitatea cererilor este mai mare, cu atât dopul din urechea statului se umflă mai tare.
De obicei, nătăfleții nu realizează ce se întâmplă cu ei pentru simplul motiv că nu înteleg lumea în care trăiesc, ei ating fără să vrea culmile alunecoase ale ignoranței; pentru aceștia, din păcate, prea multi, facerea de bine... propriu, nu miroase.
Alții trebuie să alerge, să judece și să înteleagă lumea pentru ei.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...