marți, 16 decembrie 2008

Grozăvești - Valea BistrițeiLa Grozavesti, ajungeti plecind de la Piatra Neamt - Bicaz, treceti de barajul de pe riul Bistrita, in spatele caruia s-a format uriasul lac de acumulare Izvorul Muntelui, cu o lungime de aproximativ 33 de kilometri.
Soseaua ( pentru cine n-a fost ) urmeaza marginea lacului de acumulare, serpuind pe versantii muntilor Stinisoarei  traversind localitati frumoase cu case cocotate pe dealuri, dar afectate din pacate de alunecari de teren, deja declansate, si greu de oprit prin masuri tehnice.


Trecind prin salba de localitati, va opriti la citeva sute de metri dupa intarea in Grozavesti, pe dreapta gasiti o pensiune cocheta, in fapt o casa de oameni amanajata ca o minipensiune.
Fiosorul este deosebit, cu numeroase flori si cu o pozitie deosebita spre dealurile din jur.
Nu aveti cum sa nu va simtiti bine, chiar daca gazdele se mai uita urit daca se consuma mai multe lemne pentru foc, sau uneori nu functioneaza boilerul, sau pentru ca noile camere sunt mai micute.


Aveti in schimb o panorama superba asupra lacului Izvorul Muntelui si posibilitatea de a pescui citiva pestisori intr-o dimineata linistita de vara .

Niciun comentariu:

Ce este bioluminescența?

Un film scurt despre str ălucirile fascinante ale oceanelor, despre bioluminescență. Așa-zisul mister al luminilor albastre din apele calde,...