joi, 18 decembrie 2008

Monştrii lacurilor nord americane


o imagine de epoca, despre cum îsi imaginau marinarii întâlnirea cu sarpele de mare


imagine cu Chessie


fotografiile facute de Sandra Mansi în lacul Champlain


Nu vom vorbi despre celebrul Nessie ci despre creaturile ce populeaza câteva lacuri de la granita americano- canadiana.
In 1974 adolescenta Barbara Clark, înnota în jurul unei platforme din lacul Okanagan (provincia British Columbia- Canada), când a simtit atingerea unei fiinte mobile pe trup.
Urcând pe platforma în graba, s-a uitat în apa si a vazut un animal serpentiform, cenusiu cu o lungime de cca 10 metri si cu o coada asemantoare cu a balenelor.

Cercetatorii americani cred ca este vorba de o specie de cetacee primitive numite basilosaurus. De altfel indienii din zona cunoasteau existenta monstrilor din lac înca înainte de venirea europenilor, numai in ultimii 200 de ani înregistrându-se cel putin 200 de rapoarte despre aparitiile misterioase.
In lacul Champlain de la frontiera americano- canadiana se pare ca traieste un animal enorm, serpentiform, fotografiat chiar in 1977 de Sandra Mansi, în care se vede un gât lung si o spinare cenusie, cu pete galbui. Cercetatorii sustin ca dupa analizarea pozei si a diferitelor rapoarte, aici ar fi vorba despre zeuglodon, adica tot o specie de balene primitive, pentru ca asta explica si absenta jetului de aer, pe care-l scot balenele atunci când ies la suprafata.
In lacul Memphremagog dintre statul Vermont si provincia Quebec ar exista un monstru cu un gât lung ca de sarpe si cu capul asemanator cu al unui cal, asta dupa marturia din 1983 a Barbarei Malloy.

Cercetatorii spun ca nu poate exista un animal atât de mare într-un lac de dimensiuni mici, ca de altfel si în cazul lacului Loch Ness din Scotia, care ar fi prea mic pentru a sustine o populatie numeroasa de fapturi, orice ar fi ele.
In fine, ultima creatura are si un film facut in 1982 de Robert Frew, in golful Chesapeake ce apartine Oceanului Atlantic, pe când era la o petrecetre într-o vila de pe tarm a vazut (împreuna cu 200 de invitati) o creatura serpentiforma cu pielea patata ca de pojar.
Acest film a facut din ,,Chessie- sarpele Maryland-ului'' cea mai faimoasa creatura din SUA.
Pentru mistere si monstrii plus alte creaturi, vizitati si un site pe care l-am descoperit si eu de curând la adresa lovendal.net.

2 comentarii:

Anonim spunea...

sunt super frumoase fotografiile

Viorel Iraşcu spunea...

DIN PACATE NU SUNT FACUTE DE MINE . MI-AS FI DORIT EU . PROFU'

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...