joi, 24 iunie 2010

Lacul Bicaz- vaporaş, kitch, gunoaie şi distracţie!


constructii plutitoare particulare şi de închiriat, care se întind încet către baza barajului.


pont: copii plătesc 5 lei iar adulţii 10 lei pentru o călătorie de 45-60 de minute, până la staţiunea de cercetări de la Potoci.

La lacul Bicaz-Izvorul Muntelui ajunge multă lume, ori pentru un grătar(cu zgomot mult si multe manele) dacă este din zona Neamţului ori în tranzit spre sau dinspre Vatra Dornei şi Durău.

Ultimele impresii sunt şi pozitive dar mai ales negative.



Pozitiv:

1.Modernizarea bazei de plecare a vaporaşelor, a hotelului plutitor, a drumeagului ce face drepta din şoseaua naţională, si a unor căbănuţe pentru turişti sau chiar pentru tabere de copii;
2.Ceva mai multă curatenie(îngrijitori cu mătura pe drum si în parcare!), şi un motel-Cristina cu căsuţe si restaurant sus şi o terasă frumusică jos;




Negativ:

1.Construcţia mamut, urâtă şi kitch-oasă care strică tot farmecul si pitorescul zonei(nu cumva tipul acesta de clădire vă este cunoscută?, nu cumva tot ce este obiectiv turistic este sufocat de asemenea mastodonti din beton?)
Plus numeroase debarcadere particulare ce încep să populeze malurile lacului atât pe dreapta( zona Izvorul Muntelui, cu un camping urias si cu un drum forestier oribil) dar şi pe stânga( zona din poze)


2.Mizeria care pluteste pe lac este inimaginabilă, si uite aşa transformăm cel mai mare lac de acumulare din România (de pe râurile interioare) într-o baltă mizerabilă unde ajung gunoaie de la Vatra Dornei şi din amonte de aceasta.
Ştiaţi ca în multe comune există proiecte de ecologizare, cu achiziţionare de pubele care sunt date ţăranilor şi al căror conţinut ajunge pâna la urmă tot în Bistriţa.Tipic românesc!!!!

5 comentarii:

produse naturiste spunea...

super dragut peisajul

Tomis Travel spunea...

Buna ziua ,

In periplu meu pe internet am observat blogul dumneavoastra de turism . Tinand cont ca avem aceleasi pasiuni comune : calatoriile si blogul , va propun sa facem un schimb de linkuri .

Eu in blogul agentiei noastre de turism , v-am introdus deja un link in categoria Bloguri de Turism

Acestea sunt datele blogului meu
Nume : Blog Agentie de Turism
Link : http://www.tomistravel.ro/blog
Descriere : agentie de turism , bilete de avion , sejur bulgaria

Va multumesc de colaborare ,

P.S. Poate calatoriile ne vor da posibilitatea sa ne intalnim .

TOMIS TRAVEL spunea...

Cred ca ar trebui sa acceptam lucrurile negative si sa incepem sa lucram la ele . Sa intram in tot felul de programe pentru a curata Romania de mizerie .

Iris spunea...

Am si eu un site cu o pensiune din Cluj: http://www.apusenifantanele.ro/. As vrea sa imi fac si eu un blog dar nu ma prea pricep. Ma puteti ajuta?

Viorel Iraşcu spunea...

Draga Iris, nu prea ti-ai gasit omul.Nu ma prea pricep la treburi internautice, ceea ce vezi pe blogul meu este rodul a doi ani de munca si de tatonari informatice.Tot ce pot sa-ti spun este sa urmezi pasii oferiti de platforma blogspot, apasind in dreapta site-ului meu sau a oricaruia pe ,,creaza-ti un blog", dupa care incepi sa inveti.Este simplu oricum.Succes!

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...