vineri, 2 septembrie 2011

Fenomen misterios pe lacul Oaşa




Un cerc uriaş de apă care părea că fierbe, mi-a atras atenţia când coboram de pe Transalpina, spre Sebeş. Fotografiile sunt făcute la coada lacului de acumulare Oaşa de pe valea Sebeşului, şi despre care voi scrie într-o altă postare.

Dacă aş spune că este un monstru, multi m-ar crede şi ar contruibui şi poza aceasta la creionarea unei certitudini în ceea ce priveşte prezenţa unor monstrii în lacurile de acumulare de la noi din ţară sau de aiurea şi despre care am auzit atâtea.

Oricum chestia aceea a dispărut după căteva minute, si este posibil să fi fost o emanaţie de gaz de pe fundul lacului. Cea dea doua poză nu arată decât un ciot de copac, care poate fi foarte bine luat drept capul unui şarpe uriaş.



Basme! Totul trebuie sa aibă o explicatie!
Sau, mă rog, aproape totul.

8 comentarii:

Călătorul spunea...

Monstrii, mistere? Ma intereseaza!
De asemenea ma intereseaza si Transalpina. Cum este drumul? Se poate circula in conditii bune? Este adevarat ca-i mai grozav decat pe Transfagarasan?

Traveling Hawk spunea...

Asa e, Viorel! Trebuie doar cautata, pentru ca nimic nu se intampla fara un motiv.

Roxana spunea...

Ai fost pe Transalpina!!!

Viorel Iraşcu spunea...

@Calatorul&Roxana-Da, Transalpina este magnifica!Voi scrie despre ea in urmatoarea saptamana.
Traveling- sunt de acord, dar acolo era ceva...

Amelia & Mihai-Stefan CHIRCA spunea...

Interesant!
Asteptam continuarea.

costel spunea...

Am fost pe Transalpina,si am hoinarit 2 zile pe virfurile din zona.Cele mai frumoase privelisti sunt de pe varfurile Papusa si Mohorul.Poti vedea trseul spectaculos al Transalpinei si locatia statiunii Ranca.Peisaje de vis. PS.traseul spre varful Mohorul este mai usor pornind de pe Varful Muntinu peste virful Iezer.Calatorie placuta!

Andrei spunea...

drumul este 99.99% asfaltat si se poate circula :)

trebuie sa te grabesti (se inchide pentru iarna)

Viorel Iraşcu spunea...

@Andrei- multumesc, am fost pe Translapina anul acesta. Stiu ca esti fan al acestei sosele, sau al peisajului de acolo. Ti-am citit postarea.
Cu respect.

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...