marți, 3 aprilie 2012

Mausoleul Eroilor de la Mateiaș


Articol scris  de Ramona Strinu. Fotografii Ramona Strinu, Sibiu.  Cont Facebook.
Un bun și frumos început pentru cea mai nouă colaboratoare a noastră. O îndrăgostită de călătorii și de ...România. Multumim Ramona!

Acum aproximativ o luna am mers dinspre Dragasani (judetul Valcea) spre Busteni. Am pornit spre Ramnicu - Valcea si am continuat pe Curtea de Arges catre Campulung Muscel.
Si cu toate ca dintotdeauna am fost pasionata de geografie, dupa ce am trecut de Campulung ne-am oprit la Mausoleul de la Mateias.
De data asta pentru lectia de istorie!

Mausoleul de la Mateias denumit si Mausoleul Eroilor se afla situat pe dealul cu aceeasi denumire Dealul Mateias din comuna argeseana Valea Mare - Pravat, la aproximativ 11 kilometri pe drumul ce leaga Campulungul de Brasov. Mausoleul a fost ridicat in cinstea eroilor romani cazuti in primul razboi mondial, insa de la doamna de la intrare am aflat ca doar pe weekend mausoleul se bucura de vizitatori.
In partea de jos se afla un muzeu de istorie cu scene de pe front si o simulare a unor scene de lupta din Primul Razboi Mondial.

Mausoleul aflat in partea superioara adaposteste in 31 de cripte, osemintele a peste 2000 de soldati romani.
Recomandare: daca va indreptati spre Brasov pe Culoarul Rucar - Bran opriti-va jumatate de ora si aici. Merita!


 

3 comentarii:

Anonim spunea...

cuvantul potrivit nu este "merita.."! Ar trebui sa avem un "anume respect" fata de eroii neamului, mai ales ca (poate..) multi dintre ei ne sunt si "stramosi".. (cel putin declarativ..!) Macar si pentru "locurile cunoscute" in care "se odihnesc"... Odihneasca-se in pace! Glori eterna!

Roxana spunea...

...tare trebuie sa fie frumos cand nu e nimeni acolo...am fost vara si ne-am calcat in picioare...si bonus o nunta care se defasura chiar pe treptele de la intrare! Oribil!

Cazacu spunea...

Salutare,

Am fost si eu pe culoarul Rucar-Bran, am fost impresionat de istoria gasita acolo.

Prietenii din Povești: Desene de Colorat cu Personaje Îndrăgite

Puncte Cheie ale Articolului Desenele de colorat cu personaje din povești stimulează dezvoltarea motrică fină, creativitatea și concentrarea...