PLECATDEACASASCRIU DESPRE CEEA CE VĂD!

ȘI...NU UITA SĂ DAI LIKE!

101 FRUMUSEȚI ASCUNSE ALE ROMÂNIEI!

vineri, 29 august 2014

Asortări. Păreri personale

Azi, când profesorii sunt priviți ca niște paria ai societății și ai elitei intelectuale, în mare parte și din vina lor, să fii elegant, să ai o ținută decentă, și moral , evident, este sfidător. Am crezut, și cred, că un bărbat profesor nu trebuie să poarte, ca accesorii, decât o verighetă de lățime medie, un ceas Marc Ecko( preferatul meu), de exemplu, care devine un accesoriu extrem de elegant, în acest caz și,  poate, un ac de cravată discret. Asta ar reprezenta maximul de accesorii /bijuterii care trebuie arătate sau mă rog, etalate.

Mi-am spus mereu, și mi-am și dorit, că singurul element care ar putea completa gama de bijuterii purtate de un bărbat ar reprezinta-o brățara de argint, aur sau din orice alt material semiprețios, de la mâna stânga.
Ca profesor nu poți să nu observi la elevi un anume comportament legat de dorința de afirmare, în interiorul grupului, din care crede, de cele mai multe ori, că face parte.
,,Este ''unii care dacă nu au un telefon de fiţe, ceasuri, lănțișoare, nu se simt bazati, este unii care crede că dacă nu au un tricou de fiţe nu se simt acceptați sau dacă nu folosec emoticoane (emoticonuri, uerevar) nu sunt cool. Mă gândesc că toti acești elevi, copii sau adolescenți, nu-și doresc decât un singur lucru, să fie RESPECTAȚI. Problema este că războiul de-a câştigatul respectului se duce cu arme diferite, pentru că fiecare întelege să lupte altfel.
Se întâmplă să vezi la copii tot felul de chestii care atârnă, un telefon cu un pandantiv care ,,atârnă" la capăt, de aur sau de titan, un cercel mai discret sau nu, o brățară de neam prost, sau lănțișoare putrate pe deasupra tricoului, ca maximă extravaganță, toate aceste situatii trebuie taxate, sau corectate prin sfaturi.
Nu trebuie să fii un mare specialist în purtarea bijuteriilor sau a accesoriilor, ca să fii decent, elegat și atractiv în acelasi timp, cu un minim de accesorii puse bine în valoare sau adaptate la ceea ce porți.

Am fost surprins să citesc și să și văd, pe diferite siteuri de gen că există viață socială și după aur, că gama de accesorii bărbătești este de multe ori egală cu cea a doamnelor, așa cum am constatat  că există colecții întregi de ceasuri Swiss Legend, sau că numărul mărcilor japoneze, îl bate lejer pe cel al mărcilor elvețiene.
În concluzie, în ceea ce privește ce și cum porți, sunt lucruri care țin de: educație, structura psiho-emoțională a copilului, teama de ridicol, preocupările de zi cu zi și, cu voia dumneavoastră, școala și profesorii, ca ultime modele alese de elevi (unii vor zice- ce glumă bună).

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...