marți, 24 februarie 2009

Delicatese gastronomice secuiești


Piept de curcan umplut cu sunca si cascaval - meniu pentru copii!!!


Platoul secuiesc de 2 persoane!!!

Mi-am propus de curind sa încerc sa fotografiez si sa evaluez atit cât ma pricep si felul in care se manânca, grija pentru client si pentru ambianta. Acum stiu ca nu sunt specialist si n-am pretentii de mare gurmand cunoscator, dar pot face comparatii.
Asta este a treia postare din aceasta eticheta ,,Cum se manânca ", si voi scrie despre pensiunea la care tin atât de mult, Hatarpatak(Bradesti- Odorheiu Secuiesc).

Am comandat impreuna cu sotia un platou secuiesc de toata frumusetea, cica pentru doua persoane dar pot mânca si trei din el. Aveti ocazia sa-l vedeti in poza si sa observati abundenta de carne ( cotlet invelit in cartof, friptura taraneasca, sunca, cârnati, pastrama cu paprika), asezonate cu cartofi prajiti si cu ciuperci pane, plus portocale de decor. Merita si ca pret, parca undeva la 45 de lei.

Felul celalalt a fost mâncarea lui Iani, un cordon bleu de pui cu garnitura de orez , care a fost delicios si a costat 11 lei. Ca aperitiv am luat pentru prima data ceapa pane!!! nu stiu daca ati auzit de asta dar este incredibil de gustoasa si de usor ( probabil ) de facut si când mai costa si 2 lei iti dai seama ca ai ajuns unde trebuie.

Ambianta restaurantului este data de muzica ungureasca disco si pop dar la cerere se poate asculta si ABBA, Eric Clapton sau Frank Sinatra.
Chelneri saritori, cam ocupati si care nu vorbesc bine romaneste, dar inteleg aproape tot ce le spui.

Un comentariu:

Anonim spunea...

e am mancat tot la fel cand am fost in excursie A FOST DELICIOASA chiar foarte buna

Prietenii din Povești: Desene de Colorat cu Personaje Îndrăgite

Puncte Cheie ale Articolului Desenele de colorat cu personaje din povești stimulează dezvoltarea motrică fină, creativitatea și concentrarea...