luni, 17 ianuarie 2011

Pensiunea Korona- ghiocelul din grădina Borsecului





Aşa este, cu un ghiocel nu se face primăvară, dar este un început bun şi promiţător, pentru că am speranţa că va răsări soarele şi pe strada turismului românesc.
Deşi am fost în multe pensiuni, puţine din ele mi-au oferit atâtea satisfacţii, cum mi s-a întâmplat aici în nordul judeţului Harghita.



În primul rând, gazdele extrem de primitoare, de politicoase şi de săritoare, doar omul sfinţeşte locul, nu-i aşa?
În al doilea rând cazarea, în camere mari şi spaţioase cu toate dotările şi la un preţ aproape de neimaginat pentru trei stele (90 lei!!!).
Şi în al treilea rând, minunile culinare de care sunt capabili aceşti oameni m-au impresionat. Nu rataţi supa de gulaş si gulaşul SECUIESC(în poză) sau ,,Preferata Regelui"- un fel de cordon bleu excelent ori o pizza bogată sau păstrăvul la grătar.

proprietarul a pus pe pereţii pensiunii fotografii vechi cu Borsecul de altădată

Pensiunea este situată pe strada Carpaţi, cea care urcă spre noile părtii de schi construite şi amenajate de Ministerul Turismului, şi date în folosinţă la jumatatea lui decembrie(2010) si despre care am mai scris aici.
Dispune de 10 camere mari cu privelişte spre pădurile de conifere ce înconjoară zona, de sală de fitness, de restaurant şi de terasă.



Detalii pe www.pensiuneakorona.ro si la telefon 0748914267

6 comentarii:

Traveling Hawk spunea...

Imi pare bine, Viorel, ca scrii despre asemenea locuri. Informatia este utila pentru cei care merg in zona. Eu, de exemplu, care nu am mai fost pe acolo de foarte multa vreme, de cand se facea cazare "la particular", nu aveam o amintire prea frumoasa despre Borsec, din puncul asta de vedere. In schimb, asezarea geografica a statiunii este grozava pentru iubitorii de drumetii! Imi amintesc ca atunci am mers pe jos, prin padure, pana la Bilbor. In ce priveste izvoarele, esti la curent, s-a facut ceva pentru reamenajarea lor>

Viorel Iraşcu spunea...

Este timpul sa-ti schimbi acesta perceprie, cel putin in ce-i priveste pe proprietarii pensiunii.Zona te imbie la drumetii pina la izvorul stravechi sau pina la grota de gheta, ori baia zanelor.

DUTA spunea...

Este bine de stiut de un asemenea loc si de-o asemenea pensiune. Mancarea arata foarte apetisanta.
Mi-am notat informatia. Cine stie, poate voi avea ocazia sa vizitez acest loc.

Traveling Hawk spunea...

Bine Viorel, nu am aceasta perceptie despre pensiunea respectiva, care nici nu exista in proiect atunci, ci despre cum arata ea acum 40 si de ani...Poate nu am fost suficient de clara. Nu mi-ai spus insa daca s-au reamenajat izvoarele, care erau in stare deplorabila atunci.

Viorel Iraşcu spunea...

Eu nu am fost destul declar.M-am referit in general la statiune.Multi au aceasta perceptie despre dezastrul turismului romanesc.Sunt citiva ghiocei care infloresc si care fac bine, asta am vrut sa scot in evidenta.
IZVOARELE SUNT TOATE AMENAJATE!

Traveling Hawk spunea...

Multumesc, Viorel!

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...