luni, 9 februarie 2009

Hanul Secuiesc- fără pretenţii dar cu mâncare bună


curtea hanului


interiorul restaurantului




Situat în Băile Tuşnad, aproximativ în zona centrala la curba ce urca spre Hotelul Fortuna, szekelyfogado.ro, ofera o cazare în camere cu doua sau mai multe paturi (6), la 90 de lei camera, cu mobilier simplu din lemn vopsit în diferite culori (camera verde, camera albastra, etc.) si cu motive florale stilizate inspirate din traditia si folclorul secuilor, de altfel puteti vedea si în poze.
Ce trebuie sa ştiti cu siguranta este ca aici se manânca bine, înca (si aici, ca si în alte locuri, romanizarea se produce încet dar sigur, portiile de mâncare începând sa capete alte dimensiuni, fata de ceilalti ani!), piesa de rezistenta fiind platoul secuiesc, care desi este pentru doua persoane satura cu siguranta trei, apoi supa si gulaşul secuiesc cu niste găluşte mici si simpatice, sau sarmalele uriase cu mamaliga.
Chiar daca chelnerii nu stiu foarte bine româneste, te înteleg foarte bine, unii au însa o atitudine aiurita si nu pentru ca suntem români căci am observat aceeasi atitudine si la mesele ocupate de maghiari.
Vara se poate mânca pe terasa din dreapta si din stânga, având în mijloc curtea cocheta si bine întretinuta.

2 comentarii:

Unknown spunea...

da am fost si eu prin zona si asa este. multa mancare buna si relaxare. eu iubesc muntele si e locul meu preferat de colindat

Viorel Iraşcu spunea...

Ma bucur, sper sa nu ai nationalisme de doi lei , fata de o populatie care este majoritara in zona . Te pup. Profu'

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...