marți, 16 februarie 2010

Un week-end CA-n SAnul lui MATEI, Berca-Buzău





delicioşii Cârnaţi de Pleşcoi

Fasolea lu' Ciolanu

Acest week-end rămâne ca un reper a tot ceea ce înseamnă drumeţie, turism si ospitalitate românească.
Titlul nu este deplasat deloc, pentru ăa la acesta pensiune nu te poţi simţi decât ca în sânul lui Avram sau adaptând expresia ca-n sânul lui Matei.


Un concurs organizat de TVR INFO având ca premiu un sejur de trei zile la Casa Matei din Berca, a fost câstigat printre alţii si de mine, dupa ce am trimis o selecţie de poze din România Mea, acea Românie de suflet pe care încerc sa o promovez si pe blogul meu.



Au plăcut patroanei- Domnei Doctor Simona Tănase- si au fost alese din alte 89 de selectii, impresionând prin aerul de poveste adevarată în care elementul suflet are rolul cel mai important.
Când te întâlneşti cu o gazda atât de primitoare, cu principii ,,turistice" solide care pe deasupra mai este si din Bacău, atunci nu poti spune decât ca eşti un norocos.



Cele patru margarete ale pensiunii se traduc simplu în specialităţi culinare traditionale cum ar fi: Fasolea lu' Ciolanu, Vulcanii Noroiosi sau Closca cu Pui de Aur, în babic si cârnaţi de Pleşcoi, în camere spaţioase si elegante unde nu s-a facut economie la spaţiu sau la design, unde detaliile fac diferenţa si unde servirea este exemplară


Aş putea continua cu piscina, cu privelistea asupra Văii Buzăului, cu terenul de tenis/fotbal cu parcarea păzită, cu sala de conferinte, etc...
Ce este important ţine de felul în care întelegi sa tratezi clienţii, de ideile novatoare de marketing turistic, de implicarea în popularizarea zonei(aici am primit cele mai multe pliante de prezentare a unor obiective turistice-absolut neaşteptat) si nu în ultimul rând de bucuria de a(i) SERVI...pe alţii.

Ajungeţi aici prin Buzău, urmând drumul spre Siriu-Nehoiu-Braşov, dupa aproximativ 20 de kilometri si dupa ce treceţi podul peste râul Buzău vedeţi pensiunea pe dreapta sau mai multe pe siteul casa-matei.ro.Enjoy!

8 comentarii:

iculici spunea...

FELICITĂRI PENTRU PREMIUL CÂŞTIGAT !
CE DE BUNĂTĂŢI ACOLO ... AM ÎN GURĂ TOATĂ DUNĂREA... :P

Unknown spunea...

Talentat si norocos ie o compozitie castigatoare. :-))
Felicitari !!
La mine in gura numai Buzaul.;-))

Viorel Iraşcu spunea...

@iculici&Ilan- multumesc mult domnilor si doamnelor.Buna remarca cu Dunarea si Buzaul!

Chowder and Panini spunea...

Felicitari ^^

carnaciori...:X

Tivadar Emanuel spunea...

Frumos week-end ati avut - ma bucur! Sincer nu ma asteptam sa vorbesti atat de frumos despre acel week-end ..gandindu-ma ca a fost vorba despre un premiu!

Viorel Iraşcu spunea...

Manu, cum sa nu scriu asa daca acolo am fost tratati regeste.Eu am plecat pregatit financiar dar vreau sa-ti spun ca m-am intors tot cu cit am plecat. Doamna doctor -patroana- nu ne-a lasat sa consumama nimic pe banii nostri.

Tivadar Emanuel spunea...

:-) frumos!
apropo mi-ai facut pofta de niste carnati de Pleşcoi :)

Unknown spunea...

Din păcate nu recunosc nimic din ceea ce ați relatat mai sus, decât doar ceea a ce a făcut natura in jur... despre serviciile oferite, ospitalitatea de care vorbiți, nici pe departe nu este un reper turistic... este doar marketing mincinos, realitatea este alta, nu se ridica la standardul și confortul de 4 margarete... nici măcar de 2 margarete... "Dna doctor" care e și patroana este o persoana aroganta și mult superioară speciei noastre... dacă ai cumva curajul sa o contrazici și sa-ți spui punctul de vedere... eu și familia mea am fost umiliți la propriu pe banii noștri!!! Pe o scuza ieftină ca este "garden party"... s-au exclus condițiile de restaurant, condițiile de cazare, ordinea și liniștea publica au fost încălcate flagrant, masa a fost luată cu tacâmuri din plastic, pe farfurii de carton, servirea inexistenta- scuza stimatei doamne dr a fost ca nu exista personal care sa deservească și restaurantul și petrecerea, dimineata in camera miroase a canalizare.... nu am mai întâlnit astfel de condiții și călătorim și noi foarte mult in frumoasa noastră țara. O dezamagire totala!!! Stimate călătorule... îți respect opinia, probabil ai avut o experienta frumoasa, noi însă nu... dar pt a avea termene de comparatie îți recomand cu drag Casa Calin - Bucovina, Natura Family Resort din Avrig... servicii corecte, raportul calitate-pret unul corect.

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...