duminică, 9 noiembrie 2008

Venus -Hotel Raluca

băietii pe o terasă din Saturn

copii pe plajă, la discoteca si la ciupit ceva cipsuri
hotelul Raluca, arata bine, iar gradina interioara are exemplare de zadă argintie (extrem de rar), Gincko Biloba, Luleaua Turcului, un superb Albizia (niste flori parca sunt aripile păsării Colibri)
crepusculul asupra mării
o maimutică mică sub masa noastră

întrecere în parcul de distracții din Venus ( da ..parcul ala prăfuit )
castele, răţuşte și copii multumiti
piscina hotelului

Pentru ca tot se apropie iarna, ce-ar fi sa vorbim despre vară, despre mare, despre hotelurile vizitate sau despre micile distractii de vacanţă.
Anul acesta am fost la Venus, stiu ar spune unii, statiune de rahat pentru amarâti si pentru sindicalisti veniti sa mănânce la restaurante împuţite, în hoteluri de o stea sau doua care de fapt sunt una.

Noi am stat la Hotel Raluca, pentru prima data si a fost bine, cu conditii, pe masura pretului cu mic dejun inclus.
Acum despre micul dejun am ceva de spus, legat de bufetul suedez si românul mort de foame.
In prima zi când a ajuns seria noastra, la micul dejun s-au îngramadit,, ţăranii,, astfel ca în 10 minute nu mai era nimic de mâncat sau de adunat, si-au umplut frate farfuriile de parca aia era singura masa pe tot concediul, surpriza a venit în momentul in care chelnerii au început să aduca platouri peste platouri de mâncare.

Concluzie- românul a năvălit, la gândul ca românii care servesc nu vor mai aduce mâncare, când s-au lămurit au lăsat-o mai moale cu invaziile și de atunci si-au luat atâta mâncare cât pot duce, într-o dimineata senina de vară.
Piscină, bar, aer conditionat, liniște dar si paragina în staţiune, alei neîngrijite, bălării urcate pe vile muncitoresti, geamuri sparte, hoteluri pustii si multi bădarani si manele.

Asta este imaginea unei stațiuni ce se chinuie sa trăiască vară de vară, cu putine investitii si multe hoteluri cu nume de fete, cu o discoteca sau ceva asemanator pe plaja Perla Venusului, unde poti dansa seara pe plaja, poti mânca binisor și ieftin la terasa respectiva, poti sa te distrezi cu DJ Kenny (un tip în vârsta, care nu îsi arată anii  și care trăieste pentru muzica si entertainment), cu belarusele înalte si blonde, cărora poti sa le spui,, Ia liubliu ti bea ''- dealtfel singurii turisti straini care sa mai încumetă sa vină pe litoralul românesc.

Bine si ...noi, care culmea ne simtim bine, nu ne spargem în figuri dar mâncam bine ( terasa Vangelis), facem baie buna (plaja curata + sezlonguri multe si ieftine ), ne plimbam prin statiuni cu caleasca sau cu trenuletul si ne bucuram de Romania Simply Surprizing - pentru noi, nu pentru altii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mda...Chiar daca spuneti ca a fost cum a fost...cu conditii...paragina...balarii...banuiesc ca ati stiut sa va distrati, v-ati adaptat si totul a fost OK. Trebuie sa recunoastem, noi romanii, ca datorita unor preocupari, care nu ar trebui sa ne preocupe( scuzati repetitia)uitam sa ne pretuim tara si sa o intretinem. Avem o tara frumoasa!Asa este! Dar in decurs de cativa ani..totul s-ar duce de rapa. Cu efortul unor oameni, unele statiuni, locuri sunt tinute cat de cat la un nivel(nu foarte ridicat). Dar cat mai pot si oamenii acestia?

HEY!! Noua generatie!!! Get up! Sa avem grija de ce avem, ca ne va parea rau dupa ce nu se va mai putea face nimic!

Diana Agop

Viorel Iraşcu spunea...

Daca inca ma duc pe litoralul romanesc insemna ca , inca , gasesc ce-mi place , chiar daca privirea este , inca , agresata de mizerie , si de indolenta administratorilor de statiuni. Avem o tara frumoasa , pacat isa ca este locuita , ar spune circotasii, avem mult de luptat, pina cind cel care merge cu masina in fata mea nu imi va mai arunca pampersul copilului pe parbrizul masinii mele!!!!!!!!!!!!
Te pup Diana . Dirigu'

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...