duminică, 10 februarie 2013

Pensiunea Cetate- Hotel Transilvania, Balvanyos


Mai întâi să lămuresc de ce am pus titlul astfel. Firma care deține Pensiunea Cetate și restaurantul de la parterul acesteia, a construit peste drum un hotel pe care l-am numit Transilvania.

Este simplu. Balvanyos, o mini stațiune, situată la câțiva kilometri de Târgu Secuiesc, are la intrarea  pe drumul ce urcă spre Sfânta Ana, o pensiune interesantă, numită Cetate. 
Nu întâmplător. Pe vârful din apropiere se află încă, ruinele Cetății Secuilor.

Restaurantul acestei pensiuni, este o surpriză plăcută penrtu oricine întră aici. Nu te întâmpină un lux orbitor, granit negru și draperii somptuoase, nu oglinzi care să dea spațiului anvergură, ci căldură, intimitate, atmosferă rustică și mâncare bună.


Meniul este gros ca o carte de bucate și are preparate pentru toate gusturile și  pretențiile.
Peste tot pe unde am umblat, în meniu sunt trecute aiurea preparate care nu s-au făcut decât la deschidere, iar chelnerul îți spune încurcat că nu au tipul acela de mâncare.
Ei, aici găsești de toate, de la friptura de căprioară în sos negru, la pâine cu untură și ceapă și cotlet vânătoresc, sau chiar piure de castane!

Dacă mâncarea este bună și servirea rapidă, surpriza vine seara când apare formația ce întreține atmosfera de bună dispoziție și dansul până când pleacă ultimii cheflii. Asta mi-a plăcut, că se cântă de toate, de la muzică disco, la cea ungurescă săltăreață, și de la latino la populara noastră.
Oamenii de toate felurile și categoriile sociale, lasă inhibițiile și trec la dans fără jenă, chiar dacă ringul este unul improvizat. Iar dacă prinzi vreo petrecere( Halloween, 8 martie, Revelion, Crăciun, etc.) ai distracția asigurată până după ora 2.



În conluzie, este unul dintre locurile unde revin cu plăcere. Un loc unde combin liniștea și plimbările lungi, cu dansul și mâncarea bună.
Și dacă nu v-am convins iată ce m-a mai încântat:
- porțiile se pot înjumătății pentru copii, și vă asigur ca vor primii mai mult decât suficient;
- cazarea cu mic dejun ori la Cetate ori la Hotel Transilvania, este de 90 lei;
- șansele sa vedeți urșii ,,la treabă" prin tomberoanele pensiunii este mare;
- plimbările lungi printre cele douăzeci de case și pensiuni, într-un aer mai curat sau la fel de curat ca la 2000 de metri;
Enjoy!




Niciun comentariu:

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...