miercuri, 18 martie 2009

Motel Casa Arcaşului- gastronomie moldoveneasca


restaurantul pregatit pentru o petrecere


cordon bleu de pui cu ciulama de hribi

pui cu smântâna


ciorba de hribi, lipsita, insa de aspectul comercial

Bine spre foarte bine.
Situat la poalele Dealului Plesu din Târgu Neamt, acolo unde a fost construita Cetatea Neamtului, acest motel are un restaurant destul de cochet chiar daca aranjamentele de sticla de pe tavan incarca atmosfera inutil si dau aerul de restaurant comunist.

Este drept ca s-au schimbat multe in bine, mese mari scaune confortabile, personal pregatit, servire prompta si mâncare buna. Ultima data când am fost, am comandat un cordon bleu delicios, chiar daca french pie-ii sunt pierduti prin farfurie, alcatuirea este OK.

Piesa de rezistenta a dejunului, insa, trebuie sa fie ciorba de hribi, o delicatesa cum n-ati mai mâncat, specifica zonei si in general regiunilor de sub munte. Recomand pentru copii puiul cu smântâna pe care l-am si fotografiat de altfel, sau orice friptura sau specialitate de carne cu ciulamaua de hribi. Pofta buna.

3 comentarii:

Anonim spunea...

mi-ati starnit o pofta incredibila de pui cu smantana. sanatate!

Viorel Iraşcu spunea...

Ma bucur , acum problema este sa ai cum sa-ti gatesti si /sau de unde sa comanzi .Profu'

Anonim spunea...

din fericire, universul m-a inzestrat cu o matusa ale carei cunostinte culinare se bazeaza pe mancarurile traditionale. (cuvinte prea mari pt mine, vremea pentru "scoala")

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...