joi, 5 noiembrie 2009

Palma de BucovinaPasul sau trecătoarea Ciumârna, din Obcina Mare este mai cunoscut de către geografi, pentru că face legatura dintre Valea Moldoviţei și Podişul Sucevei.
Cei care trec prin acest pas (1100 metri) cunosc monumentul acesta ciudat, sub numele simplu  de ,,Palma",care are o istorie interesantă.
În anii '60 a început construcția drumului dintre Sadova (lângă Câmpulung Modovenesc) și Rădăuţi, un drum deosebit de dificil, astfel că două echipe de muncitori pornesc simultan din cele două direcții. Asta pentru ca în 1968 cele două echipe să se întâlneasca în punctul cel mai înalt din acesta obcină, și să-și dea mâna pentru ca soseaua să se încheie( mai exista un pas, Curmătura Boului de 1156 metri în Obcina Feredeu, pe același drum).
Astfel a apărut ,,Palma" un monument ciudat, dar reprezentativ pentru spiritul drumarilor.

2 comentarii:

AncaR spunea...

domn profesor, stire bomba. se inchide ferdinandul pentru o saptamana. si noi nu mai plecam in excursie la sighisoara din cauza gripei porcine, lucru care ne-a incantat la maxim.

Viorel Iraşcu spunea...

Hai, ca esti simpatica! Te pup. Profu'

Cum a aratat piata de rent a car in timpul perioadei de pandemie?

Inca nu putem sa spunem ca a trecut situatia pandemica. De asemeni, suntem constienti ca poate veni oricand un nou val, iar in acest context...