marți, 15 decembrie 2009

Albizia sau arborele persan de mătase



Pentru că tot ninge afară, iată o poză de la mare, din Eforie Sud, de pe faleză.
Anul trecut la Hotel Raluca din Venus am admirat, parcă vrăjit un asemea arbore, în grădina interioara, acolo unde făcea pereche cu o zadă argintie! și un Gincko Biloba!
De fapt arborele de mătase, ale carei flori alb-roz se închid seara, parca pregătindu-se de culcare, mai este numit popular si ,,Mimoza", asata pentru ca apartine familiei Mimosaceaelor( în fapt o subfamilie a ...legumelor).
I se spune Albizia julibrisin si este un arbore exotic splendid care se gaseste în Asia(din Iran până în Japonia) si care este perfect adaptat climei mai calde din Dobrogea și sudul ţării.
Enjoy!


6 comentarii:

emy :) spunea...

buna ziua, domnu' dirig! sarbatori fericite! imi place blogul d-vs :) sper sa ne dati adresa ca sa va colindam... va rugam:D abia astept sa venim >:) multumim! :) [apropo, m-am distrat de minune la petrecere :))]

emy, 5E

Viorel Iraşcu spunea...

Din pacate Emilia, nu voi fi acasa de Craciun. Va urez si voua SARBATORI FERICITE. Te pup. Dirigu'

Anonim spunea...

Buna ziua,
Va contactez din partea site-ului www.infopensiuni.ro in vederea unei colaborari avantajoase, atat pentru noi, cat si pentru dvs.
Dorim sa postam un link din prim pagina a site-ului Dvs (sau din toate paginile) catre site-ul www.infopensiuni.ro si ne-ar interesa in ce conditii ati putea sa afisati acest link.

In asteptarea unui raspuns, va doresc o zi frumoasa.
contact@infoturism.ro

Calina spunea...

Asta era arborele de care mi-ati spus? Cel pe care nu il gasea Goagal-ul? :))

Viorel Iraşcu spunea...

Da, Calina asa este.

Traveling Hawk spunea...

Albizia creste si la Timisoara. Si la mine, pe langa bloc :) In alte zone el este foarte invaziv, lastareste tot timpul. La noi insa nu, probabil din cauza climei. Am tot vrut sa incerc sa il inmultesc prin seminte dar tehnologia e mai complicata si am renuntat.

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...