marți, 19 iulie 2011

Interzis la Scărişoara în timpul săptămânii!

O ştire de pe B1 anunţă că vestita peştera cu gheţar subpământean, nu se poate vizita în timpul săptămânii, ci doar duminica. Se fac lucrări de infrastructură la căile de acces, astfel că ea este deschisă publicului doar duminica, până pe 14 august.
Probabil după această dată va putea fi vizitată în program normal.

6 comentarii:

Unknown spunea...

Eu inteleg ca au inchis drumul, dar cu pestera ce-au avut? Din cate stiu se putea ajunge si pe poteca... Acum sunt frustrat ca saptamana viitoare voiam sa mergem acolo :-(

Viorel Iraşcu spunea...

Apollo, eu am inteles ca lucreaza la caile de acces IN PESTERA, adica la scarile acelea de metal care dadeau batai de cap parintilor cu copii si nu numai.Catre pestera, stiu ca se lucreaza la drumul de pe valea Ordancusei, care va fi super modernizat!
Cu respect.

Unknown spunea...

Tocmai ne-am intors de la Scarisoara, asa ca revin cu informatii proaspete: nu sunt lucrari in pestera. Se lucreaza la ambele drumuri de acces spre Scarisoara, asa ca in timpul saptamanii nu se poate ajunge nici pe jos. Lucrarile dureaza 4 luni (cel putin teoretic au mai ramas 3). Pestera e deschisa duminica de la 8 dimineata pana la 21, ultima intrare e pe la 20). Din Garda de Sus sunt 9 km pana la pestera. Primii 4 se pot parcurge cu o masina mai inalta (atentie ca drumul e ingust), restul de 5... in functie de masina si curaj, dar mai degraba pe jos. Recomand bocanci, pentru ca drumul e plin de noroi.

Unknown spunea...

Ne-am intors cu informatii proaspete. Nu se lucreaza la caile de acces in pestera, ci la drum. Se poate vizita doar duminica, intre orele 8 si 21 (ultima intrade la ora 20). Pe afisele de la pestera nu este scrisa o data clara pentru redeschidere.

Viorel Iraşcu spunea...

Multumesc mult Apollo!Vezi cum am ajuns? Numai in masinuta sau CU MASINUTA, DAR PE JOS?
Sa ne luam bocancii si talpasita la schinare! si sa mai lasam masinile.
GANDURI BUNE!

Unknown spunea...

Viorel, nu-s prea multi cei care-s dispusi sa mearga 9 km pe jos ca sa viziteze ceva. Noi mergem pe munte (cam rar, ce-i drept) pentru placerea drumului, dar asta nu-i totusi pentru oricine. Din cauza asta la iesirea din sat erau niste baieti intreprinzatori dispusi sa duca oamenii pana sus cu jeep-ul contra unei sume modice de 150 de lei... Si nu duceau lipsa de clienti.
PS: noi n-am fost printre ei :-)

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...