blog de lărgit orizontul Admin: Viorel Irașcu, Bacău, e-mail viocalatorul@gmail.com sau v_irascu@yahoo.com
luni, 17 ianuarie 2011
Pensiunea Korona- ghiocelul din grădina Borsecului
Aşa este, cu un ghiocel nu se face primăvară, dar este un început bun şi promiţător, pentru că am speranţa că va răsări soarele şi pe strada turismului românesc.
Deşi am fost în multe pensiuni, puţine din ele mi-au oferit atâtea satisfacţii, cum mi s-a întâmplat aici în nordul judeţului Harghita.
În primul rând, gazdele extrem de primitoare, de politicoase şi de săritoare, doar omul sfinţeşte locul, nu-i aşa?
În al doilea rând cazarea, în camere mari şi spaţioase cu toate dotările şi la un preţ aproape de neimaginat pentru trei stele (90 lei!!!).
Şi în al treilea rând, minunile culinare de care sunt capabili aceşti oameni m-au impresionat. Nu rataţi supa de gulaş si gulaşul SECUIESC(în poză) sau ,,Preferata Regelui"- un fel de cordon bleu excelent ori o pizza bogată sau păstrăvul la grătar.
proprietarul a pus pe pereţii pensiunii fotografii vechi cu Borsecul de altădată
Pensiunea este situată pe strada Carpaţi, cea care urcă spre noile părtii de schi construite şi amenajate de Ministerul Turismului, şi date în folosinţă la jumatatea lui decembrie(2010) si despre care am mai scris aici.
Dispune de 10 camere mari cu privelişte spre pădurile de conifere ce înconjoară zona, de sală de fitness, de restaurant şi de terasă.
Detalii pe www.pensiuneakorona.ro si la telefon 0748914267
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Re-Descoperă România Episodul 9. Detunatele Apusenilor de la Bucium/Roșia Montană
Detunatele Apusenilor de la Roșia Montană sursa foto: alba24.ro Sat Bucium Șasa/Ciuculești, comuna Bucium, județul Alba, Munții Metal...
-
Principalele zece lacuri din ţara noastră sunt situate în trepte și forme de relief diferite şi sunt dintr-o varietate de tipuri genetice....
-
Carpaţii Orientali Pasul Prislop (1416 m) - între Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului; şoseaua Borşa-Vatra Dornei; cel mai ...
-
Am muncit foarte mult la această listă, cu ajutorul unui ghid/index al localităţilor turistice, scris de Victoriţa Novac şi Leon Magdan, Ed....
6 comentarii:
Imi pare bine, Viorel, ca scrii despre asemenea locuri. Informatia este utila pentru cei care merg in zona. Eu, de exemplu, care nu am mai fost pe acolo de foarte multa vreme, de cand se facea cazare "la particular", nu aveam o amintire prea frumoasa despre Borsec, din puncul asta de vedere. In schimb, asezarea geografica a statiunii este grozava pentru iubitorii de drumetii! Imi amintesc ca atunci am mers pe jos, prin padure, pana la Bilbor. In ce priveste izvoarele, esti la curent, s-a facut ceva pentru reamenajarea lor>
Este timpul sa-ti schimbi acesta perceprie, cel putin in ce-i priveste pe proprietarii pensiunii.Zona te imbie la drumetii pina la izvorul stravechi sau pina la grota de gheta, ori baia zanelor.
Este bine de stiut de un asemenea loc si de-o asemenea pensiune. Mancarea arata foarte apetisanta.
Mi-am notat informatia. Cine stie, poate voi avea ocazia sa vizitez acest loc.
Bine Viorel, nu am aceasta perceptie despre pensiunea respectiva, care nici nu exista in proiect atunci, ci despre cum arata ea acum 40 si de ani...Poate nu am fost suficient de clara. Nu mi-ai spus insa daca s-au reamenajat izvoarele, care erau in stare deplorabila atunci.
Eu nu am fost destul declar.M-am referit in general la statiune.Multi au aceasta perceptie despre dezastrul turismului romanesc.Sunt citiva ghiocei care infloresc si care fac bine, asta am vrut sa scot in evidenta.
IZVOARELE SUNT TOATE AMENAJATE!
Multumesc, Viorel!
Trimiteți un comentariu