sâmbătă, 7 martie 2009

Biserica din Roznov





Am mai scris ca ma distreaza faptul ca localitati ca Roznov ( Vicov ,Frasin ,etc.) sunt declarate orase, dar acum voi pune o postare scurta despre un monument care mi-a atras atentia de fiecare data cind am trecut pe acolo , si anume biserica din oras .
Din ce m-am informat a fost construita in 1814 , este o biserica in stil rusesc ceea ce de altfel se observa si la modul cum este construita cupola ( initial m-am gindit ca este o biserica ortodoxa de stil vechi , ce copiaza stilul cupolelor rotunde ) , pictura murala interioara este realizata la aproape 100 de ani distanta , in 1910, de catre pictorul Costin Petrescu , si se pastreaza in conditii bune si astazi .
In ziua in care am fotografiat biserica , era slujba si n-am putut intra sa deranjez si sa fotografiez . Vara parcul ce inconjoara monumentul este o splendoare . Sigur ma voi intoarce cu poze .

2 comentarii:

MUNTEANU BOGDAN spunea...

TE ROG SA TE INFORMEZI MAI CORECT ,BISERICA ESTE CONSTRUITA INTRE ANII Autorizaţia de construcţie aprobată de Parlamentul ţării şi consfinţită prin Decret Regal a fost eliberată la 22 decembrie 1890, dar se pare că lucrările au început cu mult înainte, încă din 1884 şi s-au încheiat în 1892.IAR PICTURA INTRE ANII 1913-1915 SI RENOVARA IN ANI 70 DE UN UCENIC DE A LUI COSTIN PETRESCU SCZ DAR TR SA RESPECTAM ADEVARUL ISTORIC

Viorel Iraşcu spunea...

Absolut de acord , in ceea ce priveste informarea . Atunci cind postez ceva , rar ma interesez pe net , pentru ca imi place sa consult bibliografia tiparita , astfel informatia mea vine din Romania -ghid turistic , al editurii Garamond .

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...