sâmbătă, 7 martie 2009

Biserica din Roznov





Am mai scris ca ma distreaza faptul ca localitati ca Roznov ( Vicov ,Frasin ,etc.) sunt declarate orase, dar acum voi pune o postare scurta despre un monument care mi-a atras atentia de fiecare data cind am trecut pe acolo , si anume biserica din oras .
Din ce m-am informat a fost construita in 1814 , este o biserica in stil rusesc ceea ce de altfel se observa si la modul cum este construita cupola ( initial m-am gindit ca este o biserica ortodoxa de stil vechi , ce copiaza stilul cupolelor rotunde ) , pictura murala interioara este realizata la aproape 100 de ani distanta , in 1910, de catre pictorul Costin Petrescu , si se pastreaza in conditii bune si astazi .
In ziua in care am fotografiat biserica , era slujba si n-am putut intra sa deranjez si sa fotografiez . Vara parcul ce inconjoara monumentul este o splendoare . Sigur ma voi intoarce cu poze .

2 comentarii:

MUNTEANU BOGDAN spunea...

TE ROG SA TE INFORMEZI MAI CORECT ,BISERICA ESTE CONSTRUITA INTRE ANII Autorizaţia de construcţie aprobată de Parlamentul ţării şi consfinţită prin Decret Regal a fost eliberată la 22 decembrie 1890, dar se pare că lucrările au început cu mult înainte, încă din 1884 şi s-au încheiat în 1892.IAR PICTURA INTRE ANII 1913-1915 SI RENOVARA IN ANI 70 DE UN UCENIC DE A LUI COSTIN PETRESCU SCZ DAR TR SA RESPECTAM ADEVARUL ISTORIC

Viorel Iraşcu spunea...

Absolut de acord , in ceea ce priveste informarea . Atunci cind postez ceva , rar ma interesez pe net , pentru ca imi place sa consult bibliografia tiparita , astfel informatia mea vine din Romania -ghid turistic , al editurii Garamond .

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...