joi, 12 martie 2009

Monstrul din Marea Coralilor - Australia




se observa capul lat si cei doi ochi

sarpe de mare urias?

Exploratorul francez ( breton, cum cu mândrie isi spune ) Robert le Serrec, a facut aceasta serie extraordinara de poze in 1964, pe cind iesise in zona Marii Bariere de Corali la o plimbare cu barca, impreuna cu familia sa si cu un prieten australian.
De fapt unde anume s-a intimplat evenimentul? - In golful Stonehaven, din Insula Hook, statul Queensland, Australia.
In dimineata respectiva au observat o creatura serpentiforma gigantica care ar fi masurat cam 23-24 de metri lungime, cu o serie de striatii pe corp si cu un cap lat, ce se deplasa prin golf in apa cu adincime mica.
Curios este ca din analiza fotografiilor si a filmului facut de le Serrec, a reiesit clar ca pozele nu sunt trucate, dar oamenii de stiinta nu au putut clasifica animalul in niciuna dintre familiile de animale marine cunoscute.
Robert le Serrec a publicat intreaga sa poveste in cartea sa despre calatoria de cinci ani in jurul lumii, numita ,, Autour de Monde "- In jurul lumii, in 1967.
Citeva posibile explicatii date de cercetatorii : o anghila uriasa (un peste cu corpul alungit ce poate atinge citiva metri), sau un grup de delfini ce merg in sir indian, sau un mamifer primitiv gigantic, sau o reptila de tip zeuglodon ce a disparut din marile lumii in urma cu 20 de milioane de ani, sau o specie de broaste testoase marine gigantice.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Ce pot sa zic...e chiar foarte foarte interesant!!!...sa mai bagati d'astea....k eu intru aproape numai pt curiozitati de genul asta knd ma plictisesc...:)

Anonim spunea...

Uitasem sa intreb...unde ati gasit povestea?....ca mi-ati trezit interesul!:)

Viorel Iraşcu spunea...

Cartea se numeste ,, Stapinii adincurilor " autor Dan Apostol. Ed. Baricada 1991.Profu'

Anonim spunea...

mai bagatzi plss

Anonim spunea...

daom' profesor..........m-ai bagatzi plss

Anonim spunea...

mai vreu

Chowder and Panini spunea...

E foarte interesant :)
Mai..doamne..ma mir ca pot scrie caligrafic -_-'
Ma cunoasteti?:))

Danaa..hello :))

Viorel Iraşcu spunea...

Da, Danuta te cunosc.Hello!
Dirigu'

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...