joi, 12 martie 2009

Monstrul din Marea Coralilor - Australia




se observa capul lat si cei doi ochi

sarpe de mare urias?

Exploratorul francez ( breton, cum cu mândrie isi spune ) Robert le Serrec, a facut aceasta serie extraordinara de poze in 1964, pe cind iesise in zona Marii Bariere de Corali la o plimbare cu barca, impreuna cu familia sa si cu un prieten australian.
De fapt unde anume s-a intimplat evenimentul? - In golful Stonehaven, din Insula Hook, statul Queensland, Australia.
In dimineata respectiva au observat o creatura serpentiforma gigantica care ar fi masurat cam 23-24 de metri lungime, cu o serie de striatii pe corp si cu un cap lat, ce se deplasa prin golf in apa cu adincime mica.
Curios este ca din analiza fotografiilor si a filmului facut de le Serrec, a reiesit clar ca pozele nu sunt trucate, dar oamenii de stiinta nu au putut clasifica animalul in niciuna dintre familiile de animale marine cunoscute.
Robert le Serrec a publicat intreaga sa poveste in cartea sa despre calatoria de cinci ani in jurul lumii, numita ,, Autour de Monde "- In jurul lumii, in 1967.
Citeva posibile explicatii date de cercetatorii : o anghila uriasa (un peste cu corpul alungit ce poate atinge citiva metri), sau un grup de delfini ce merg in sir indian, sau un mamifer primitiv gigantic, sau o reptila de tip zeuglodon ce a disparut din marile lumii in urma cu 20 de milioane de ani, sau o specie de broaste testoase marine gigantice.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Ce pot sa zic...e chiar foarte foarte interesant!!!...sa mai bagati d'astea....k eu intru aproape numai pt curiozitati de genul asta knd ma plictisesc...:)

Anonim spunea...

Uitasem sa intreb...unde ati gasit povestea?....ca mi-ati trezit interesul!:)

Viorel Iraşcu spunea...

Cartea se numeste ,, Stapinii adincurilor " autor Dan Apostol. Ed. Baricada 1991.Profu'

Anonim spunea...

mai bagatzi plss

Anonim spunea...

daom' profesor..........m-ai bagatzi plss

Anonim spunea...

mai vreu

Chowder and Panini spunea...

E foarte interesant :)
Mai..doamne..ma mir ca pot scrie caligrafic -_-'
Ma cunoasteti?:))

Danaa..hello :))

Viorel Iraşcu spunea...

Da, Danuta te cunosc.Hello!
Dirigu'

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...