luni, 30 martie 2009

Surpriza de la 8E



la Cascada Duruitoarea, dupa doua ore ( extenuante ) de mers prin padure si zapada



dans cu elevi si cu un dirig' care se sparge in figuri


toata gasca este prezenta( barajul Izvorul Muntelui)


Faza !!!!!!!!!!!!

Vrem excursie. Vrem excursie. Striga elevii clasei a VIIIa E, in momentul in care anuntul ca le-am devenit diriginte devine certitudine.
Excursia a venit, copii s-au bucurat si eu m-am ingrijorat. Temerile mele erau legate de faptul ca nu mai facusem o excursie cu elevi pe care sa-i iau la dirigentie in ultimul an de gimnaziu.
Dar mi-au facut o surpriza frumoasa. Stiu sa se distreze, stiu sa fie repectuosi, stiu sa respecte regulile si mai presus de toate stiu sa fie calzi, empatici si simpatici.
Asta mi-a placut, asta m-a impresionat, asta a facut ca excursia sa se transforme intr-o frumoasa si distractiva drumetie .
Am ris cu ei in excursie, am dansat cu ei si am urcat (eheii drum lung ostenii mei) pina la Duruitoarea Ceahlaului, si desi s-au plins pe drum, a meritat.
Indemnul lui Edi si Mufid, ca acolo este un mall a functionat pentru unii si i-a ambitionat pe altii. E drept ca mall-ul acesta avea zapada de jumatate de metru, o cascada seminghetata, copaci incremeniti in asteptarea primaverii si magazine cu peisaje mirifice, asa ca a fost cea mai interesanta calatorie intr-un mall dintre toate de pina acum.
Imi spunea camerista si receptionera ca nu au mai avut copii atit de politicosi si de ordonati, aproape ca nu-ti vine sa crezi cind auzi, dar chiar asa este, m-am bucurat, am copii deosebiti si le sunt, doar pentru inca doua luni diriginte.
Se vor duce la licee bune sau mai putin bune, se vor pierde in negura amintirilor didactice, dar rindurile scrise de mine nu se vor sterge, ele vor spune povestea unei relatii profesor- elev( i) cum rar s-a pomenit.
Am sa le multumesc la toti, chiar daca unii m-au si suparat, lui Edi,Mufid si Mihai (pentru sceneta si pentru glume), lui Florin, Paul (cel ametit), Andrei L. cel vânăt si Andrei hiperactivul(S), baietilor smecherasi Iulian G. si celor doi Ionuti, lui Sergiu, lui Iulian Z. cel cuminte, fetelor cucuietelor Andra si Diana F., dansatoarelor si simpaticelor Andreea, Cristina, Stefana si Paula (G), Diana (A), Florina, Ioana, Adela, Gabita, Paula ( M), Simina, Maria, Miruna, Mirela, Lorena si Cezara.
Urmeaza o perioada mai grea, cu teste, ascultari si teze, dar si cu banchet, lacrimi si cursuri festive, va promit ca voi fi alaturi de voi si de parintii vostri, pentru ca prin voi imi implinesc menirea de dascal si mentor. Va pup, drag(c) ilor de la a VIII E.

29 de comentarii:

justAAI spunea...

Excursia a trecut repede cum vor trece si cele doua luni, si abia acum realizez cat de dor imi va fi de 19, de tot peisajul, de elevi se de profesori, pana la urma de locul in care ma simteam in siguranta, pentru ca stiam ca sunt sustinuta... Vroiam sa va multumesc ca ne sunteti un adevarat diriginte, ca va implicati, ca sunteti un model de relatie elev-profesor, ca va pasa, si ca, printre ceilalti pseudoprofesori care nu reusesc decat sa se/ne enerveze, reusiti sa ne imprimati ceva, sa ne lasati ceva, chiar si in afara geografiei. Multumim ca ne sunteti un adevarat diriginte. Nici n-aveti idee cat de dor ne va fi de dvs...

EduarC spunea...

0 comentarii?...nu e posibil...*E-ul...dormitzi?...lasa...vin ele comentariile....oricum....a fost extraordinar de super, ultra, mega, giga, terra, fabuloso, locco, intredibil de tare!
Multzumim Domn' Diriginte!

TraficantDeBiscuiti spunea...

Nu pot sa cred ca sunt primul care comenteaza.A fost super frumos in excursie pot spune ca ar fi trebuit sa fie mai mult de una dar asta e .La mai mare dom' Dirig.Cu respect Mihai

AncaR spunea...

Nu mi se pare drept ca unii nu avem noroc in ceea ce priveste dirigintele...Noi ne rugam de 4 ani de diriga (careia ii spunem "dna profesoara" inca...poate pentru ca nu se comporta ca o diriginta) sa ne duca intr'o excursie si sunt sigura ca nu vom merge nici in urmatoarele 2 luni........................................si se pare ca da, intru pe blog dupa prega:P

Viorel Iraşcu spunea...

@justAAI- multumesc , probabil ca n-am idee . Din pacate ( din fericire ) pentru unii dintre voi , nu va fi asa , pentru ca ei duc un adevarat razboi cu mine . Chiar si asa gindul ca cei onesti dintre voi vor aprecia este mai mult decit linistitor .
@Edi- a fost asa pentru ca asta vi s-a datorat , in primul rind . Nici nu stii cit ma bucur ca elevi ca tine si ca prietenii tai au stiut sa se distreze fara sa provoace nicio problema .Altii asociaza ideea de distratie cu tot felul de practici oculte si transforma ( ca acasa ) distractia intr-o joaca de-a soarecele si pisica ( din pacate ei sunt mai tot timpul soarecele , si nu este vorba aici de Jerry).
@ Traficantul - mersi pentru urari si la mai mare pentru voi , pentru viitoarele excursii , in care , sper dirigintii vor aprecia la justa valoare elevii mucaliti si circotasi ca voi.

Viorel Iraşcu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel Iraşcu spunea...

Anca , nu pot sa spun decit ca sunt alaturi de tine si de voi . Te pup . Profu'

Anonim spunea...

deci foarte amuzantă ultima poză :))

Viorel Iraşcu spunea...

Asa este , el era cica entertener-ul. Profu'

Anonim spunea...

la poza aia...cu izvorul muntelui..cine este fata care sta jos cu bluza verde si negru...o cheama cumva andra?

Viorel Iraşcu spunea...

da ,asa o cheama .

diana spunea...

Nu pot sa cred ca am ramas in urma cu blogul...imi pare sincer rau....
In timp ce am citit ganduletele dvs, parca resimteam totul...A trecut repede si chiar daca eram obosita la intoarcere, eu m-as mai fi intors la Durau, la "Tokio Hotelul nostru", pe urcusuri si pante. Daca tineti minte, eram "distrusi" in drumul spre cascada...cert este ca pe unii i-a tinut activi mall-ul spre care ne indreptam...pe altii, glumele care se auzeau din spate sau de la capatul indepartat al conducerii sirului...
Pentru mine a fost important ca am fost cu totii...un lucru greu de inchipuit, dar realizat de dvs. De aceea, va multumim toti incepand cu mine, capul catalogului,
Diana Agop ( totusi dupa Adela si Eddy)

Viorel Iraşcu spunea...

Da Diana , sper sa fi fost eu coagulantul pentru grupul vostru , desi am fost si pe post de bau-bau.Profu'

Anonim spunea...

Tin minte ca in drum spre Duruitoarea (Dardaitoarea cum o numim noi) spuneam ca nu voi repeta experienta asta dar acum as da orice sa mai traiesc cel putin o data distractia de atunci. A fost o excursie extraordinara pe care nu o vom uita niciodata.
P.S. : Regret un singur lucru : ca nu am ramas la cascada pana cand se termina asa cum vroia Mufid :))
Delia

Viorel Iraşcu spunea...

Acelasi regret il am si eu . Oare cit ar fi durat pina se termina cascada ?Dirigu'

EduarC spunea...

n-ar fi durat mult ca e criza...si inchid aia robinetul...

EduarC spunea...

Domn' Dirig, acum as vrea si eu sa va multumesc, chiar daca nu e inca sfarsitul anului. Dumneavoastra ati fost dirigintele potrivit, la locul potrivit...si la momentul potrivit. Nu stiu daca stiti, da' dumneavoastra sunteti cel care a reusit sa tina clasa unita...nu noi. Daca era dupa noi...8E-ul nu mai era demult. Dumneavoastra ati reusit sa ne apropiati...si ne-ati fost aproape in unul dintre cele mai importante momente din viata de elev: clasa a opta, cand toti o iau razna si se plictisesc pur si simplu de colectiv, ne maturizam...si ne deferntiem din ce in ce mai tare. Dumneavoastra ati reusit sa va largiti bratele si sa ne cuprindeti pe toti, sa ne tineti cat de cat uniti...asa cum a zis si Adela...sunteti un adevarat exemplu pentru o relatie elev-prof.Va multumesc ca va pasa, va multumesc ca faceti asta din suflet...si va asigur CA CHIar si cu momentele neplacute prin care am trecut, ne vom aminti mereu de dumneavoastra...si asa cum e si vorba aia...nu pretuiesti un lucru cu adevarat decat dupa ce l-ai pierdut.Ne va fi foarte dor de Dumneavoastra ...sa stiti!!!:*:*>:D< Acum ma foarte intristez cand ma gandesc ce repede a trecut timpul...eh..asta e...timpul trece ...noi crestem. Concluzionand...Dumneavoastra ati reusit sa castigati tot respectul meu si cu toata sinceritatea va spun ca ati fost un diriginte absolut minunat, chiar daca acest lucru a durat doar un an. Sa privim partea buna...au mai ramas 2 luni...ma rog 1 juma'...:)...sper ca in timpul in care a mai ramas sa mai facem cel putin o iesire cu clasa...:)!!!!

Viorel Iraşcu spunea...

Multumesc ,Edi. Era sa uit vocativul!?
Cred ca ai vrut sa spui foarte multe. Sa stii ca asa cum am mai spus ,prin voi implinirea mea profesionala este completa .Multe lucruri le fac din complezenta sau din obligatie , dar niciodata lucrurile care tin de elevii MEI nu preget sa le iau in serios , si sa ma implic . Stiu ca voi simtiti asta si ma bucura , pentru ca un profesor dedicat se simte , cu el se interactioneaza emotional si chiar telepatic , pentru ca relatie adevarata ca aceea cu elevii ( copii ) nu mai reusesti sa stabilesti cu nimeni in ziua de azi . Mersi inca o data .Dirigu'

EduarC spunea...

Domn' Diriginte, mi-am amintit de acele momente...si m-am uitat iar la video...:))....ce clipe...ce amintiri...ce nebunii...

Viorel Iraşcu spunea...

Ai dreptate, Edi. Ce nebunii!
Cum mai spuneam si alta data-,,Dulci,amare nostalgii".
Dirigu'

Mufid spunea...

Cred ca a fost una din cele mai bune intamplari din viata mea ca m-am transferat in 8E deoarece mi s-au intamplat numai lucruri bune (am descoperit cel mai tare dirig`, mi-am gasit cel mai bun prieten etc.).
Imi lipsesc controversele de la dirigentie si testele "frumoase" ale tuturor profesorilor.
Ce vremuri,ce scoala,ce profesori,ce dirig`,ce clasa,ce prieteni, toate de neuitat(in sensul bun al cuvantului desigur).
As mai avea de spus dar trebuie sa-mi incarc laptopul asta enervant!

Viorel Iraşcu spunea...

Mufidut, ai mare dreptate in ceea ce spui.Intr-adevar ai facut cea mai buna alegere, iar clasa te-a meritat pe deplin.Te pup. Fostul tau dirig'

Mufid spunea...

Nu imi place cand ziceti FOSTU` DIRIG` caci in sufletul meu si al celorlalti ati ramas tot actualul dom` diriginte(vai ce poetic am fost).

Anonim spunea...

Parca a trecut o groaza de timp!Imi e asa dor de momentele din excursie si din tot gimnaziul.Eram asa draguti,nu imi vine sa cred ce copii eram in clasa a5a si cat de frumoasa a fost clasa a8a.Ce amintiri!!

Cu drag,
roscata clasei a VIIIa E
Cristina

PS:Imi e dor de dumneavoastra si s'ar putea sa va fac o vizita saptamana viitoare.

Viorel Iraşcu spunea...

Ce mai faci Cristina?
Ma bucur ca ai amintiri asa de frumoase si prezente. Si ma bucur pentru voi si pentru ce ati reusit prin propriile puteri. Te pup.

Anonim spunea...

Multumesc pentru un blog interesant

Anonim spunea...

Doamne, de cand nu am mai intrat pe blog! A venit primavara si odata cu ea melancolia (sintagma de filologie de la Vranceanu). Imi e dor de dvs si de ... TOT! Va rog sa il alintati pe Mufid doar cu Muf Muf, dar si asa cat mai putin ca e baiat mare acum. In rest, profa de geogra (dna Nita Doina) e super de treaba si preda bine dar e cam obsedata de moarte, adica gaseste mereu o ocazie sa ne vorbeasca despre cancer, trafic de persoane si tot felul de chestii care sa ne sperie si sa nu ne mai dorim sa iesim din casa.
De curand era sa iau 5 la desen (si Diana la fel) pentru ca posterul nostru nu era ca cele ale febletii ei (Eddy - de care zice ca e unicul talent din toate clasele de a 9a; bravo lui!).
La olimpiada de latina am luat 9,20 dar nu am trecut mai departe si cand am revenit la scoala (dupa 3 zile in care am stat home sweet home sa ma pregatesc) niciun prof nu a fost intelegator.
Cam asta e ... chiar simteam nevoia sa mai zic una alta.
Delia sau Simina (parca Simina e mai dragut, inseamna comoara in nu mai stiu ce limba)

Viorel Iraşcu spunea...

Simina, in continuare admir felul in care folosesti limba romana.Cu latina nu este un capat de tara, vor mai veni si alte ocazii. Important este sa fi constienta de puterea ta extraordinara de sinteza si de munca, ca sa nu spun valoare, ca suna a manea.Te pup si melancolie placuta!Dirigu'

Calina spunea...

Abia astept excursia de la sfarsitul lunii ! Si sunt convinsa ca nu sunt singura...Mai ales ca este prima cu dvs... si am o presimtire ca va fi tare :).
*Inca 3 saptamani, inca 3 sptamani!*

PS: Ultima poza e LOL! :))

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...