PLECATDEACASASCRIU DESPRE CEEA CE VĂD!

ȘI...NU UITA SĂ DAI LIKE!

101 FRUMUSEȚI ASCUNSE ALE ROMÂNIEI!

duminică, 27 septembrie 2009

Pietrele Muierilor- Solca


înconjurate de fagi și molizi, se lasă greu descoperite

formațiunea principala de stânci

urcusul este dificil pe ultima ,,sută"

Solca

îngrămădire de ,,ciuperci" ce aminteşte de relieful pe conglomerate din Ceahlău sau Bucegi

doi bravi băieţi ce au urcat ca nişte viteji( în sandale e drept)

Promisesem într-o postare anterioară ca voi reveni cu poze de la Pietrele Muierilor.
Acestea sunt niste formatiuni stâncoase alcatuite din gresie mai dură sub forma de coloane sau ciuperci, situate în apropierea orasului Solca din judetul Suceava.
Citisem despre ele ca au avut rolul de a adaposti femeile, batrânii si copii în timpul năvălirilor tătare sau de orice fel.
Sunt situate la circa sapte kilometri de oras, si ajungi la ele destul de greu daca nu esti din zona.
După cum se vede si în poze am plecat cu doi băieti simpatici și dulci, băiatul si nepotul meu, spre un obiectiv despre care nu stie nimeni din afara Solcăi, fără să știm ce ne așteaptă, fără indicatoare sau un minim de amenajare turistica(marcajele exista pe copaci, pe ici pe colo, dar jos nu este nici un panou).
Am să vă spun pe scurt cum am ajuns eu.
Mergeti cu masina pe lăngă biserica si fosta fabrica de bere pe un drum de țară, desi sunteti într-un oras! După care iesiti spre un drum forestier, treceti un pod de lemn si înaintaţi până când garda joasa a masinii nu vă mai permite, întrebați hoții de lemne sau ,,muncitorii forestieri"care este poteca si dupa un urcus de o ora, extrem de abrupt în ultima sa parte, ajungeti să vă bucurati și de stâncile astea ciudate și de priveliștea asupra,, Buchenwald-ului", adică a Țării Bucovinei sau a Țării Fagilor.
Altitudinea la care sunt situate este de 900 de metri, iar diferenta de nivel fata de orasul Solca este de 400 de metri. Versantul pe care urcati este din păcate semidefrișat iar peisajul suferă, în timp ce versantul opus păstreaza înca pădurea (pentru cât timp însă?).

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...