duminică, 27 decembrie 2009

Sihăstria Putnei- un loc binecuvântat


cele trei constructii, în centru biserica nouă cu hramul Izvorul Tămăduirii


ultima biserică din cele trei, construită în întregime din lemn


icoana făcătoare de minuni, bătută în aur si argint a Sfintei Fecioare ;i a Prucuşorului


biserica ,,veche"







aici este o clădire pentru bătrâni bolnavi îngrijiţi de maici, deşi schitul este de calugări, situaţie care nu se regăseste la alte mânăstiri ce își permit infinit mai mult (din PĂCATE!)

Schitul Sihăstria Putnei se află la vreo trei -patru kilometri de Mânăstirea Putna, într-o microdepresiune formată între Obcinele Putnei.
O mânăstire în toată regula, cu TREI biserici, suferă totuși fiind trecută în umbra marii și binecunoscutei sale surate întru har duhovnicesc.
Primele atestaăi documentare merg până la la anul 1400, aşadar din timpul domniei lui Ștefan cel Mare, desi urme de monahism s-au gasit și mai înainte.
Cel mai cunoscut călugar este Ieromonahul PAISIE care a suferit în tăcere şi rugăciune între anii 1780-1790( anul morţii sale) datorită închiderii schitului din ordinul autorităților austriece de la acea vreme.

Desi toate acareturile si icoanele schitului au fost transferate la mânăstirea Mămăiești, el a ales să rămână în acest loc binecuvântat și să se roage până în ziua ridicării la ceruri.
Devenit un adevarat loc de pelerinaj pentru cei ce nu caută nepărat măreţia si valoarea istorică a locurilor, Sihăstria Putnei are în biserica ,,veche"( constructia ei a început odata cu libertatea noastră în 1990 și a fost amplasată pe vechea locație din secolul al XVIII lea) o icoană a Sfintei Fecioare care produce miracole celor ce o adoră și celor ce se roagă la ea.
Este mânăstire de călugări ( în număr de 40) iar hramul este Buna Vestire.
Coordonate GPS: 47/50/53.31 N; 25/33/56.46.E

4 comentarii:

Ana Thomas spunea...

Multumim Calatorule!
Ganduri de bine din suflet!

Viorel Iraşcu spunea...

Cu multa placere.Aceleasi ginduri bune si sincere peste ocean.

Jupiter Family spunea...

Happy New Year !!!

2010 New Year's Fireworks show & Modern Talking

http://fireworks2010.blogspot.com/

Iulian Timar spunea...

plaiuri de vis...

şi pentru că tot suntem la început de an, LA MULŢI ANI VIO! toate cele bune pt. 2010 şi... cărări cu soare!

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...