joi, 11 februarie 2010

Restaurant Pethö- Odorheiu Secuiesc- profesionalism




Situat undeva în zona centrala, pe stada ce dă în drumul national spre Sighişoara, acest restaurant se respectă si îşi respectă clientii.
Nu mai este de mult o surpriza faptul ca în Tinutul Secuiesc se mănânca foarte bine, dar parca aici ne-au fost întrecute toate aşteptarile.





Am mâncat aici niste ciorbe delicioase, asa cum ar spune un mucalit ,, ca în ultima mea zi de viaţă".
Fiind mai mulţi la masă, am ales să mâncam ciorbe diferite, de ciolan cu fasole, de gulaş si de burtă, iar asta a dus la un ospăţ... lichid, în toată regula.



Imi plac la nebunie restaurantele care îţi aduc ciorba în boluri mari, din care poti să mănânci cât doresti, pretul plătit fiind doar pentru o ciorba. Mi se pare suprema formă sau dovadă de respect pe care o poţi arata clientului tău.
Timpul scurt petrecut aici nu ne-a permis să ,, aprofundam" specialitatile de elită si anume Platoul Elisabeta- o forma a platoului secuiesc care este des întâlnit la restaurantele din zona- sau deserturile deosebite.
Servirea a fost la înalţimea aşteptărilor noastre si desi nu am socializat prea mult cu atmosfera sau chelnerii impresia generala este de profesionalism.

4 comentarii:

DUTA spunea...

Descrierea ciorbelor ma lasat cu gura apa.

Viorel Iraşcu spunea...

Daca numai descrierea sau, ma rog enumerarea, apai sa vezi sau sa simti gustul!Sublim.

Unknown spunea...

Mancarea ungureasca are o buna repurtatie si la noi, dar sa inchieti o masa numai cu ciorbe ie ceva deosebit ( Nu ie deosebit daca ti dieta :-)) ). Eu cunosc numai regina Elizabeta si am cautat pe google Platoul Elizabeta si nu lam gasit nici la google maps. :-))Ce se gaseste pe acest platou ?
Sper ca in vara voi gusta deserturile si daca gustul va fi ca si aratarile fotogenice o sa va povestesc.
Vreau sa adaug ceva un continuare cu Eforie. Nu am stiut ca si apa sarata poate ingheta pana cand am vazut pozele dela Marea Neagra :
http://www.mediafire.com/?xrnmkzytrmz
Cunoasteti locul unde sau facut pozele ?
Descrierea si pozele mau facut flamand.

Viorel Iraşcu spunea...

Domnule Ilan, Platoul Elisabeta cuprinde frptura, cascaval, sos alb, carne de pui, mamaliga si pirjoale. Cel putin asta stiu.
Am incehiat cu ciorbe pentru ca eram cu copii si ne grabeam, fiind ultima zi din an.Cu pozele facute la Marea Neagra ma voi interesa.

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...