joi, 20 mai 2010

Iarna Sfinţilor de Gheaţă şi Vara Fetelor Bătrâne

Trăim o perioadă istorică din punct de vedere meteorologic, pentru că se întâmplă un fenomen termic ce apare accidental la latitudini medii în unii ani.


Concret primăvara, în special în luna mai, au loc invazii de aer rece când de fapt aerul ar trebui să se încălzească, aşa ca în lumea meteorologilor acest fenomen se numeşte ,,Sfinţii de Gheaţă" , pentru că perioada corespunde unor sfinţi din calendarul catolic.



Toamna când insolaţia se diminuează şi în mod normal ar trebui să asistăm la o scădere a temperaturilor se observă o încălzire datorată unor mase de aer tropical care vin la sfârşitul lui septembrie şi începutul lui octombrie, fenomen cunoscut sub numele de ,,Vara Fetelor Bătrâne"

4 comentarii:

cristina turcescu spunea...

O facilitate deosebita pentru atragerea de vizitatori din strainatate este includerea unui script de traducere instantanee a sitului dumneavoastra in peste 30 de limbi de circulatie internationala. Tot ce trebuie sa faceti este sa includeti un mic cod, oriunde in paginile site-ului dumneavoastra.

Acest cod, impreuna cu un exemplu de utilizare poate fi gasit la adresa http://www.ghidturism.ro/traducere.php .

Acest cod este special conceput pentru site-urile romanesti si selecteaza implicit limba romana ca limba in care este scris textul original.

Bibliotecaru spunea...

Prin scăderea pensiilor s-ar putea să fie şi Toamna Bătrânilor Îngheţaţi Înainte de Vreme.

Roxana spunea...

De " Vara Fetelor Batrane" am aflat si eu nu de mult...si chiar imi aduc aminte cu placere ca in octombrie ne plimbam in tricou cu maneca scurta prin Brasov...de "Iarna Sfintilor de Gheata" am aflat acum...

Viorel Iraşcu spunea...

@Bibliotecaru-buna remarca!
@Roxana- aceasta ,,Iarna..." a fost cu multe ploi, in mod normal are loc doar o scadere de temperatura.Eu unul, vreau un octombrie frumos.

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...