duminică, 9 mai 2010

O excursie frumoasă!

La Bezid
La Biertan
La Motel Corsa, pe terasa transformată în discotecă

La Salina Praid
  Cheile Bicazului

O excursie pe timpuri de criză este o performanţă în sine, mai ales că am dorit ca elevii să se bucure de condiţii foarte bune. Am ales o pensiune-motel de trei stele, la doi kilometri de Sighişoara, cu dotări excelente( voi reveni cu o postare despre Motel Corsa).

Un stres plăcut începe să le dea ocol copiilor din a V a E, pe măsură ce data plecării se apropie.
Părinţii se plâng că puştii aflaţi în pragul pubertăţii, încep să piardă din ce în ce mai mult timp gândindu-se şi consumându-se pentru excursie şi că alocă foarte putin timp pentru scoală.
Eu însă îi văd altfel, se concentrează la ore în măsura în care profesorul le ,,distrage" atenţia de la ,,lipeli" şi intrigi.

Bucuria plecării într-o excursie nu este egalată de nimic. Cu atât mai mult cu cât unora dintre ei nu le mai place în mod deosebit să meargă cu părinţii, iar în plus, aici sunt cu colegii, iar libertatea, ah da ... libertatea de a te distra neîngrădit, supravegheat de un dirig' care are multe pe cap( vreo 35 de personalităţi puternice şi gălăgioase), nu poate fi decât ameţitor de frumoasă.

Constat pe an ce trece, că elevii cu care merg în excursie sau pe care îi insoţesc la diverse evenimente ştiu să se distreze foarte bine, acestia dulci pe care îi ,,diriguiesc" nu fac excepție.
Fiecare băiat( și nu sunt decât 10 din 35!) a invitat la dans câte o fată în aplauzele asistenţei, dar frustrările se accentuează si capătă proporţii de tragedie, atunci când alte 15 fete nu au partener.
Aşa că fii şi diriginte şi consilier pe probleme sentimentalo-hormonale.

Una peste alta sunt copii pe care mi-am dorit întotdeauna sa îi am ca diriginte, îi iubesc pentru inocenţa lor( încă!) si pentru spiritul de echipă pe care îl au dar şi pentru sinceritate.
VĂ PUP. DIRIGU'

10 comentarii:

Nikol spunea...

Ce frumos !!!

Dorneanu Vlad spunea...

Domnule diriginte mie mi-a placut foarte mult excursia.
Vlad

P.S. :erau 6 kilometri de la motel pana in oras.

Byby-Ana spunea...

Am asteptat sa postati cateva cuvinte despre excurisie...mi-a placut mult si debea astept sa mai mergem inca de 3 ori in cei 3 ani pe care ii mai avem la dispozitie pentru a ne bucura de prietenii din clasa. A fost foarte bine in excursie si nu am nimic de reprosat.(Si m-a impresionat acea familie de la satul scufundat - nu stiu cum pot trai in conditiile acelea)...
Bianca

Viorel Iraşcu spunea...

@Nikol-da, a fost foarte frumos.
@Vlad-ma bucur Vlad.Iar pentru patru kilometri in plus ...
@Bianca- da, Bianca au o poveste trista.Trebuia sa vedem si asa ceva.

Ruxandra spunea...

A fost o escursie de vis! eu sincer nu ma asteptam sa ma distrez asa de bine

Calina spunea...

Frumos? Cam putin spus pt a descrie excursia. Nu stiu care ar fi cuvantul. Dar stiu ca m`am distrat si m`am simtit foarte bine :) si nu numai eu, cu siguranta si ceilalti colegi.
Asteptt cu nerabdare excursia din clasa a VI-a (si cred ca nu sunt singura)

Calina

PS: "lipeli" şi intrigi? CE VRETI SA SPUNETI? :))

Viorel Iraşcu spunea...

M-am gindit sa nu uzez de cine stie ce adjective,asa ca i-am spus simplu,,frumoasa".
Si ce vrei sa spui ca nu v-ati umplut timpul cu ,,lipeli'?
Va pup. Dirigu'

Calina spunea...

Defapt aveti dreptate...unii ne-am umplut timpul si cu asta :D

Anonim spunea...

Se pare ca ei sunt salvarea generatiilor care vin, despre care unii spun ca sunt "pierdute". Cred ca aveti asteptari mari (ca de la orice clasa, fie ca ii sunteti profesor sau diriginte) si sunt sigura ca nu va vor dezamagi; deja va puteti mandri cu ei. Imi doresc sa se auda numai de bine despre aceasta clasa in continuare. Sper ca vor fi uniti chiar si cand vor ajunge la liceu si vor fi in clase si licee diferite, iar cand spun asta nu ii sfatuiesc sa pastreze vii ca la inceput vechile prietenii (e cam greu atunci cand noi amicitii se nasc la tot pasul), ci macar sa se respecte in calitate de fosti colegi si sa se poata baza unul pe celalalt asa cum o faceau pana atunci.
Ma bucur ca aveti copiii pe care ati vrut dintotdeauna sa ii "diriguiti", dar fie ca ati vrut mai mult, fie mai putin ne-ati fost si noua diriginte si nu va vom uita.
Cu respect, Delia Simina

Viorel Iraşcu spunea...

Delia, iar ai alcatuit un comentariu la obiect si plin de bucuria scrisului, si din care eu imi extrag seva implinirii profesionale. Multumesc si fii sigura ca nici eu nu va voi uita. Te pup.
Dirigu'

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...