miercuri, 20 iunie 2012

,,Toaleta" de la Voroneț. O budă în toată (ne)regula!

Cu toții ați auzit de Mânăstirea Vorneț si de enigmaticul ,,albastru" de pe peretii pictați ai bisericii. Nu știu dacă, și câți dintre voi, ați luat contact și cu ,,aerul" pestilențial de la BUDA  din parcare. Vă îndemn, cu simț de răspundere, sa renunțați și  mergeți să respirați aerul din valea Moldovei, printre tufele de scaieți. Vă va fi mai bine!


Iată cum cel mai reprezentativ monunemt UNESCO din Bucovina, ne face să fim mândri dar și rușinați.
Rușinea națională este aceasta toaletă care arată, dacă mai este nevoie, gradul de civilizație al unui popor. Același care a putut crea minunile pictate din această parte a țării.



P.S. La vreo 500 de metri pe șosea, se află o parcare si o toaletă normală și modernă. Niciun autocar nu parchează acolo și niciun turist nu va face cei 500-600 de metri ținându-se de pantaloni, ca să ajungă la acea toaletă.

4 comentarii:

Yepi spunea...

Inca mai exista toalete de genu asta ca in gara?

Marius Colac spunea...

Cred ca acum 3 ani am fost la Voronet pe o caldura mare...Totul a fost o incantare.
Dar cand am fost nevoit sa caut toaleta ( na, ca eu le zic buda la toate) nu am putut sa ma apropi la mai putin de 20 de m de ea asa tare mirosea. Era ca un zid invizibil care ma oprea. Am renuntat.
General vorbind: Cum sa vina turisti straini cu bani prin Romania?

Yepi spunea...

Da nu ca sa vina cu bani :)) da intai romanii sa umble sa-si vada tara..dar cand vad incidente din astea..mai bine ma lipsesc...

O femeie spunea...

nici oameni grijulii, nici intretinere din partea lor. Efortul e minor, cu un furtun cu apa se poate spala 1 data pe zi, ia maxim 15min.

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...