vineri, 20 martie 2009

Humanoizi marini în Papua Noua Guinee?


iata imaginile cu sirene din inchipuirea masculina ( blogul YogaEsoteric )


iată cum arată dugongii !( blogul lui Firicel Cirnau)


In iunie 1983 o expeditie condusa de celebrul antropolog Roy Wagner, impreuna cu geograful Gale Raymond si cu zoologul Richard Geenwell, au mers in insula New Ireland de lânga Papua Noua Guinee( jumatatea de est a insulei, a doua ca marime din lume dupa Groenlanda), unde au investigat relatarile triburilor susurunga, barok si nakela despre niste fiinte cu aspect humanoid ce traiesc in golfurile din apropierea insulelor.
Acesti ,, oameni ai marii " sunt fiinte cu capete si trunchi uman, dar având jumatatea inferioara a corpului terminata cu o inotatoare orizontala in loc de picioare, nu vorbesc si respira prin plamini, au organe sexuale asemanatoare oamenilor.

Cercetatorii elimina din start ipoteza ca aceste creaturi ar fi foci, dugongi, lamantini sau delfini( mamifere marine din categoria sirenidelor), pentru ca bastinasii au demonstrat ca fac foarte clar diferenta intre creaturile umanoide pe care la numesc Ilkai sau Ri si celelalte mamifere marine.
In dimineata zilei de 5 iunie, Wagner si Greenwell se aflau pe malul golfului Nokon, apartinând tribului susurunga, când, deodata, un grup de tineri le-a aratat in apa departe un trup zvelt, lucios, de culoare cafenie care sarea si se scufunda in apa cu o viteza ametitoare, aproape ca o torpila, cei doi cercetatori observa ca aceasta creatura nu are inotatoare dorsala (numai doua specii de delfin nu au, dar nu traiesc in aceste ape).

Wagner reuseste sa fotografieze, de la distanta mare coada acestui mamifer si corpul zvelt iesind din apa insa sunt destul de neconcludente si spre deosebire de alte intâlniri ciudate nu am gasit in tot internetul aceste poze.
Papuasii au avut promisa o recompensa uriasa pentru a preda un astfel de mamifer cercetatorilor, dar nici pâna acum n-au facut acest lucru, pentru ca se tem ca ele sa nu fie protejate de lege, intrucât constituie o sursa de hrana foarte apreciata.
Triburile din zona prind Ilkai si îi manânca, mai ales ca acestea nu ataca omul, neînregistrându-se nici un atac impotriva pescarilor. Singura scapare a Ilkai-lor este sa se scufunde la mare adâncime, de unde intrebarea logica?
Ce fel de mamifer ar rezista la viata acvatica si la mare adâncime, desi se pare sunt atât de asemanatoare cu omul.
după ,,Stăpânii adâncurilor" de Dan Apostol

2 comentarii:

Chowder and Panini spunea...

mi-ati starnit chiar mult interesul :D
am cautat si eu poze,si in engleza,si in romana,dar nu am gasit

chiar as vrea sa vad acest....ciudat...nu stiu..specimen marin :))

Viorel Iraşcu spunea...

Sper sa gasesti!

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...