joi, 2 ianuarie 2014

Ce urmează să citiți pe plecatdeacasă.net în 2014

Slovenia
Nu am mai făcut genul ăsta de postări până acum, legat de ce veți citi sau vedea pe plecatdeacasa.net în următoarea perioadă. Putem încerca, nu?

Cel puțin în prima parte a anului, voi scrie despre locuri, oameni și întâmplări petrecute de mine și de familia mea în vara lui 2013. Și spun ,,prima parte a  anului,, pentru că la vară am alte gânduri, pentru Apuseni, pentru Crișana și chiar pentru Austria sau Slovenia. Vom vedea...

În primul rând, voi continua să public listele pe regiuni istorice sau județe cu bisericile de lemn din România, apoi voi adăuga câteva postări cu mănăstirile catolice, mai puțin cunoscute, din țară, dar și mănăstiri ortodoxe cum va fi cea de la Câmpulung, Negru Vodă sau cea din Defileul Dunării de la Mraconia.
Prislop
Din categoria lacurilor de acumulare, va fi un articol despre barajul din creierul Munților Iezer, Pecineagu, construit pe Dâmbovița,  Clisura sau Defileul Dunării și tot din aceeași categorie voi scrie despre Cheile Dâmbovicioarei, Peștera Dâmbovicioarei și despre comuna Podu Dâmboviței.

Vreo două -trei articole despre pensiunile unde m-am cazat, de la Râu de Mori, Sătic și Clisura Dunării, dar și despre un castru roman foarte bine întreținut, cel de la Jidava, din zona Muscelelor. Un articol special va fi despre Mănăstirea Prislop și pelerinajele de la mormântul Părintelui Arsenie Boca.

Piran
Despre munți vor fi două articole cu date și imagini despre Parcul Național Retezat și despre spectaculoșii munți ai Pietrei Craiului și voi continua cu Castelul Hunedoreștilor și rezervația de zimbri de la Hațeg. Cât despre străinătățuri, vor fi două articole despre Slovenia turistică și despre o minune de orășel de la Adriatica ,pe numele lui Piran.

Câteva legende despre obiective naturale din țară și o inițiativă legată de potecile de lungă drumeție, un proiect pe care-l propun asociațiilor și cluburilor turistice, vor încehia prima parte a anului 2014.



Linkurile sunt de la articole sau etichete care au legatură cu subiectul propus, iar pozele sunt în avanpremieră.
Doamne Ajută!

Negru Vodă

Niciun comentariu:

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...