luni, 6 ianuarie 2014

Biserica romano-catolică din Băile Herculane


by Sofia Flori
Facebook

Biserica poarta hramul  "Adormirea Maicii Domnului " si a fost construita intre anii 1836-1838, in timpul imparatului Ferdinand I.
 

In anul 1768, Imparatul Iosif al II- lea, fiul imparatesei Maria Tereza cere construirea unei capele catolice rotunde si care a fost distrusa in 1788 de catre turci.

A fost renovata intre anii 1997- 2000.
Impreuna cu suita ei, imparateasa Elisabeta ( Sissi ) a participat la slujbele de la Capela Catolica, in Saptamana Patimilor si in zilele Sfintelor Pasti, precum si in celalalte duminici din timpul sejurului de sase saptamani, din  1887, petrecut la Baile Herculane.


In perioada sejurului imparatesei, serviciul de paroh romano - catolic a fost indeplinit  de Emil de Folly, canonicul din Timisoara.
Biserica este mai mereu deschisa vizitatorilor si nu numai, si ca mai toate bisericile catolice, este foarte frumoasa.
Interiorul este destul de simplu decorat, curat,  mereu luminos si cu muuulte flori proaspete. Aici, la orice ora din zi, gasesti liniste si iti poti oferi o mica pauza de rugaciune si regasire.
O singura data am gasit-o foarte aglomerata dar in restul datilor nu prea avea vizitatori.


Niciun comentariu:

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...