blog de lărgit orizontul Admin: Viorel Irașcu, Bacău, e-mail viocalatorul@gmail.com sau v_irascu@yahoo.com
joi, 30 aprilie 2009
Cetatea de pe Dealul Zânelor -Covasna
panoramă sau panaramă?
Covasna vazută de sus
urme de sapaturi arheologice
singurul indicator este situat sus pe vârful dealului, într-o coşmelie bătută de vânturi
aparare frate!
tinerii arheologi au ridicat o serie de ,,ziduri " din busteni si nuiele
de mic e pasionat de fotografie
mama si copilul
în vale se văd cele doua hoteluri:Clermont si Bradul
pregatire pentru urcuş
haiosenie de copii!
Despre acesta cetate foarte veche se stiu putine lucruri.
Astfel din bibliografia consultata reiese ca aici a existat o davă dacică, adică o cetăţuie fortificată, datată secolul I î. Ch. si I d.Ch., importanta arie argheologica care demostreaza prezenţa dacilor pe aceste meleaguri.
Este posibil, spun localnicii, ca pe ruinele acestei cetăţi sa se fi construit în perioada medievala o fortificaţie de catre secuii din zona.
Cert este ca locul este bine ales, cu o panorama deosebita asupra părţii de est a Depresiunii Braşov/Târgu Secuiesc.
Legenda vorbeste despre prezenta în zona cetăţii a unor fantome, identificate în metalul popular si colectiv cu niste zâne bune.
Ajungeti aici trecând pe la zona cardiologie, din Covasna, mergând pe drumul forestier care face imediat dreapta dupa gardul spitalului, si va opriti dupa constructiile abandonate, cam la 200 de metri, dupa care urmeaza un drum forestier ce va duce direct pe vârf.
Explic aşa, pentru ca nu exista niciun indicator în zonă, absolut nimic! si pentru ca atunci când am urcat nu mi-am dat sema ca am ajuns, cineva spunându-mi ca dureaza 1 ora şi jumătate, când de fapt nu faci mai mult de 45 de minute (si eram si cu cel mic).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Re-Descoperă România Episodul 6.Defileul Latoriței. Fără cuvinte, în multe cuvinte
101 locuri românești / plecatdeacasa.net Defileul Latoriței. Fără cuvinte, în multe cuvinte Sat Ciunget, Comuna Mălaia, Județul Vâlcea, Mu...
-
Principalele zece lacuri din ţara noastră sunt situate în trepte și forme de relief diferite şi sunt dintr-o varietate de tipuri genetice....
-
Carpaţii Orientali Pasul Prislop (1416 m) - între Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului; şoseaua Borşa-Vatra Dornei; cel mai ...
-
Am muncit foarte mult la această listă, cu ajutorul unui ghid/index al localităţilor turistice, scris de Victoriţa Novac şi Leon Magdan, Ed....
4 comentarii:
Pacat de numele frumos care il are...
De ce pacat ?Este interesanta ca ruina .
Chiar ca-s haiosi copii!:))
ei bine, drumul pe care ai urcat nu este cel corect! Anul 2009, iulie, a adus cateva mici schimbari in zona! s-a marcat traseul turistic si s-au refacu scarilde de urcare la cetate!
Trimiteți un comentariu