joi, 16 aprilie 2009

Pensiunea Apolka (Covasna) - bucuria turiştilor




pensiunea are aer condiţionat


o veveriţă din lemn, parcă asteapta o nucuşoară


cerul e parcă mai aproape!?


iahnie de fasole şi ,,iepuraş "-specialitate secuiască(nu numai) de porc


chiar daca arata a peşte, este rasol de vită


pulpa de miel umplută, cu salata de cartofi-delicatesa de Paşte preparata în casă!!!


doamna la o cafea pe terasa de la etaj

Sotia mea a gasit aceasta minunată pensiune, destul de greu, intrând pe diferite site-uri cu pensiuni din Tinutul Secuiesc.
Dotările sunt într-adevar de trei stele, noi ocupând cele două apartamente de la etajul doi, mai spatioase, cu un mini-living şi cu o camera de dormit.
Jos este o sala de mese cu peste 25 de locuri, cu un şemineu tapetat cu travertin de coral, care înveseleşte sala situata chiar lânga bucătarie.

Toate aceste relatari n-ar avea nici un rost dacă n-aş vorbi despre cele doua gazde absolut admirabile: domnul Zsolt şi doamna Elvira Jakabos, doi oameni parcă facuti să fie amabili, săritori şi comunicativi dar în stilul acela ardelenesc/secuiesc discret si plăcut, având darul de a te face să te simti parca singurul turist pe care l-au avut vreodata, desi pensiunea nu duce, nici pe departe, lipsa de clienti.

Mâncare! a... mâncarea!
Deosebita, gustoasa, savuroasa, delicioasa, inspirata, adaptata si bineînţeles specifica locului acesta binecuvântat cu liniste, cu izvoare minerale si cu un aer deosebit de curat.

Cum ajungeti în Covasna, la această pensiune?

La prima intersectie când faceti stânga spre Cardiologie, dupa 500 de metri, pe dreapta se afla un magazin cu copertina galbena, dupa care pe straduta de dupa el vedeti acesta pensiune de doua etaje, cu curte vasta, chiar daca cu lemnele în curte si putin amenajata (asta pentru pretentioşi).
Afacerea nu a început decât de un an si este timp pentru toate si pentru amenajarea unui gratar si a unui cuptor, mai ales ca domnul Zsolt este un excelent bucătar.
Înca o mentiune pentru români, gazdele vorbesc excelent româneşte, facultăţile absolvite de ei fiind la sectiile de limba româna, aşa ca discutiile, de altfel deosebit de fructuoase vor fi ferite de impedimente etno-lingvistice.

2 comentarii:

Maria spunea...

Şi eu am fost anul trecut acolo. Mi-a plăcut foarte mult. Merg şi vara aceasta.

Apropo, căţeluşa aceea drăguţă a gazdelor ce făcea?:D

Viorel Iraşcu spunea...

Da, o chema Deri si era insotita de un ,,baietel" din aceeasi rasa, parca Tarzan.

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...