duminică, 31 mai 2009

Povestea trista a omuletilor verzi din Spania




Nu stiu daca este o poveste adevarata, desi se pare ca a ramas inscrisa in analele judecatoriei din oraselul Banjos (Spania).
Iata cum s-a intimplat.
In august 1887, taranii de pe un cimp din apropierea localitatii au vazut doua creaturi ciudate iesind dintr-o pivnita.
Cind s-au apropiat de ele, au observat doi copii ce aveau pielea verde si erau imbracati in haine dintr-un material necunoscut care nu era nici de origine vegetala si nici animala.
Omuletii verzi au fost dusi la judecatorul de pace local, care a chemat lingvisti, pentru a descoperi limba pe care o vorbeau copii sau medici -chimisti care sa stabileasca de unde provine pigmentul acesta ciudat.
Nu s-a reusit nimic in acesta privinta, ba nici in ceea ce priveste mincarea, singurele legume acceptate au fost boabele de fasole verde. Din pacate, baiatul a murit de inanitie, neputindu-se adapta acestui regim de alimentatie.
Fata, insa, a supravietuit inca cinci ani, timp in care pigmentul pielii ei s-a decolorat treptat si a reusit sa invete putina spaniola. Ceea ce a povestit nu a lamurit insa lucrurile.
Luati de un virtej urias stirnit in tara in care traiau, unde era un crepuscul permanent, adica soarele nu se ridica niciodata desupra liniei orizontului, s-au trezit in acesta pivnita de unde au iesit in ziua aceea de august.
Citeva intrebari si raspunsuri se pot pune si se pot da, dar acestea adincesc misterul.

1. Daca se nasteau in Spania, undeva trebuia notat ca un eveniment nemaintilnit.Nu?
2.Daca prin absurd erau ascunsi de ochii lumii de catre parintii lor, cind ar fi iesit la lumina ar fi prezentat deficiente serioase fizice si psihice.Nu?
3.Din punct de vedere fizic si al organelor interne, erau normali ca si oameni.
4.Erau prea tineri sa poata inventa o asemenea poveste si sa si plateasca cu viata pentru ea.
4.Ipoteza unei lumi subpamintene de unde sa fi venit sau evadat cade, pentru ca stim ce este sub scoarta terestra.
5.O civilizatie extraterestra care sa-si lase copii pe Terra ca acestia sa moara, nu cred sa existe.
Lamuriti?
In niciun caz.
dupa Dan Apostol

2 comentarii:

EduarC spunea...

foarte interesant!:D...cine stie daca au acceptat numai fasolea verde poate aveau un regim alimentar strict...dobandit de la parintii lor. Probabil de asta au acceptat doar fasolea verde...si se stie ca daca mananci un singur aliment ( fructe sau legume...nu chipsuri sau ciocolata) atunci pielea capata culoarea pigmentului acelui fruct!...serios...am vazut eu la o emisiune!...asa, asta e teoria mea!:D...restu' ce credeti?:)

Viorel Iraşcu spunea...

S-ar putea sa ai dreptate Edi.Dirigu'

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...