vineri, 11 februarie 2011

Hotel Aluniş- Sovata, trei în unul

A fost prima dată când am petrecut Sărbătoarea Crăciunului, departe de casă. Prilejul a fost dat de oferta destul de generoasă a acestui hotel din Sovata, unde mai fusesem să luam masa cu ceva ani în urmă, aşa că ştiam la ce să ne aşteptam. În plus, au realizat o investiţie extrem de utilă şi anume un centru SPA, legat de hotel, cu dotări deosebite.


Hotelul

Face parte dintr-un complex de cazare mai mare ce include si câteva vile, fiind singurul hotel care a ,,suferit" modernizări.
Intrarea în hotel este, însă, umbrită de recepţia şi barul care te duc puţin cu gândul către altă lume turistică, aceea a poporului muncitor care vine la tratament ca să împlinească dorinţa iubitului conducător. Aerul de lambriu expirat nu iese, indiferent cât de mult îl lăcuieşti, comunismul să trăiască.
Recepţionerele sunt amabile şi asteaptă cu eleganţă să deschizi gura, pentru a-ţi răspunde, după caz, în maghiară sau în româna, sau în engleză, de ce nu?
Camerele de la etajele superioare sunt modernizate cu mobila albă, cu acces cu cartela, cu tot ceea ce presupune cazarea la trei stele, asta deşi hotelul este clasificat la două.


Restaurantul

Elegant şi curat, cu locuri pentru fumători şi nefumători, cu un personal amabil, cu formaţie muzicală, care creează o ambianţă plăcută.
La mâncare sunt însă, un dezastru!
Nu că nu ar fi suficientă, dar nu prea are gust, început şi sfârşit, nici fripturile sau Cordon Bleu-ul, şi nici supele sau ciorbele.
Ştiam asta din comentariile citite înainte. Nu cred că nu-şi pot permite un bucătar cu experienţă-pentru că altfel nu-mi explic -, mai ales ca în zona secuiască se mănâncă bine, iar oameni au drag de mâncare, vezi Pensiunea Korona din Borsec.
Păcat, se poate mai mult.


SPA-ul

O construcţie modernă cu trei etaje care se vede şi din zona lacului Ursu, şi care domină arhitectural partea de sus a staţiunii.
Dispune de piscină, băi cu apă sărată şi termală, jacuzzi, masaj, solar si fitness. În preţul biletului puteţi avea acces gratuit la piscină şi la băile termale, dar celelalte servicii le plătiţi.
Un bar situat langa piscina si doua angajate de la receptia SPA-ului, indica buna organizare din acset departament.
O investiţie excelentă care ridică rangul hotelului şi atrage turişti, chiar daca unii dintre ei se comportă execrabil, ca nişte terorişti din genul pitecantropus.

Se pare că marketingul functionează pe principiul, avem de oferit cazare bună, relaxare multă şi mâncare proastă.

9 comentarii:

Amelia & Mihai-Stefan CHIRCA spunea...

Excelente informatii. Intelegem ca sunt si "doua doamne de la intrare care ne stau la dispozitie toata ziua"? Asta da ospitalitate secuiasca!

Traveling Hawk spunea...

O informatie foarte utila, Viorel, pentru cei care merg in zona.

Propozitia aia cu cele "doua doamne de la intrare, care-ti stau la dispozitie toata ziua" m-a facut sa zambesc...in rest, observatii foarte bune :)

Sa ai un weekend frumos!

Viorel Iraşcu spunea...

Nici nu stiti ce am ras cand mi-am dat seama cum suna.
Acum cu voia vostra voi modifica postarea.
Cu respect.

Unknown spunea...

Acuma ca nu mai stau la dizpozitia turistilor poate ca doamnele vor sta la dispozitia bucatarului... sa guste mancarea . :-))
Noi am fost vara la Danubius si tot a fost putin spartan.

Viorel Iraşcu spunea...

Spartane au fost conditiile, mancarea sau comportamentul gazdelor?

Călătorul spunea...

Am intrat mai tarziu pe blog si am ratat prima versiune, cea provocatoare. Asta e, pe viitor voi fi mai atent! Partea cu mancarea m-a cam intristat, desi cred ca ei se gandesc la sanatatea noastra.
Ca tot incepe weekend-ul, astept postarea de luni!

Viorel Iraşcu spunea...

@Calatorul- era vorba despre doua doamne care sunt la receptia SPA -ului si despre care spuneam ca ,,stau la dispozitia turistilor toata ziua,,.Asta a sunat cam aiurea privind-o dintr-un anumit punct de vedere.Cum adica sa stea la dispozitia noastra in spa. Poate unii vor masaj thailandez, mai stii?
ha, ha ha.

Călătorul spunea...

Ne zburda imaginatia ca herghelia in stepa. Ha,ha!

hotel bucuresti spunea...

foarte tare

Re-Descoperă România Episodul 12. Planul înclinat de la Covasna. Lecția de fizică cu bușteni

Oraș stațiune Covasna, Județul Covasna, Depresiunea Brașovului, Munții Întorsurii, Carpații Orientali  sursa foto: colecție personală Ap...