duminică, 24 iulie 2011

Peştera Valea Cetăţii Râşnov - Euroamenajare!






Pe drumul ce leagă Râşnovul de Poiana Braşov s-a deschis o... peşteră!

Locatia pe harta-AICI
Nu, nu sunt maliţios, chiar s-a deschis o peşteră numită Valea Cetăţii, asta pentru că drumul care urcă sau, mă rog, coboară la Râşnov, are o ramificaţie către una dintre cele mai vestite cetăţi ţărăneşti din România. Asta este foarte bine, oferta turistică a zonei îmbogăţindu-se cu încă un obiectiv interesant.


Amenajată la standarde europene, cu o parcare încăpătoare şi cu un drumeag de 450 de metri(sau 8 minute prin natură!), aşa cum ne anunţă indicatorul, această peşteră merită văzută. Drumeagul presărat cu calcar mărunţit, cu băncute pentru odihnă, şi cu o căsuţă ca în poveşti la intrare, te surprinde plăcut.
Chiar şi poarta-intrare modernă de sub munte şi ghizii tineri te duc cu gândul la o peşteră de prin Alpii francezi.

Peştera în sine nu este spectaculoasă, atracţia principală fiind sala cea mare ,,Catedrala" cu un volum de 30 000 de metri cubi şi cu o acustică excelentă. Datorită acestui fapt aici se ţin săptămânal concerte, sâmbăta de la ora 17,45. Fără să-ţi taie rasuflarea, fără coloane sau stalagmite spectaculoase, ghidul reuşeşte însă să te introducă în atmosfera, rece la propriu, a unei cavităţi calcaroase de un asemenea nivel.


Intrarea costă 5 Ron pentru copii şi 10 pentru adulţi, iar pentru grupuri se acordă reduceri, până în septembrie este deschisă de la ora 10 la ora 20:00.


Detalii la custode 0722222365

7 comentarii:

Roxana spunea...

...trebuie neaparat sa ajungem si noi pe acolo...

VertAnge spunea...

Multumesc frumos pentru informatie! Nu stiam inca nimic despre aceasta pestera. Cred ca la concerte trebuie sa fie cel putin...interesant.

badge® spunea...

Am aflat chiar acum o săptămână de această peșteră, când am intrat în primăria din Bran și am văzut afișul cu concertele. O aulă similară există la Postojna, în Slovenia.

top cadouri spunea...

Salut! Esti interesat sa faci un schimb de linkuri cu magazinul online
http://www.topcadouri.ro/? Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi in
blogroll-ul tau link catre http://www.topcadouri.ro/ cu titlul
"Cadouri". Apoi, da-ne reply si noi iti vom posta linkul pe site-ul
http://www.topcadouri.ro/blog la sectiunea BLOGROLL

Narcisa spunea...

asta-i o veste bună. nu ştiam de peştera aceasta dar voi ajunge curând.

Madalina spunea...

Aceasta pestera mai este cunoscuta si sub numele de Pestera Fundata. Este cu adevarat incantatoare si merita cu siguranta o vizita!

Viorel Iraşcu spunea...

Multumesc pentru completare, MADALINA.

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...