luni, 24 octombrie 2011

Cele două cruci de leac de la Mănăstirea Dervent

În urmă cu un an, în goana maşinii spre Ostrov, la trecerea cu bacul, am oprit la Mănăstirea  Dervent. Am fotografiat, am vizitat  grădina superbă a mănăstirii şi m-am rugat. Istoria acesteia nu o ştiam foarte bine,însă în timpul documentări,i am descoperit că aici se află două cruci de piatră cu puteri tămăduitoare. Când verific pozele realizate, descopăr că în niciuna nu apar crucile.
Mi-am luat revanşa anul acesta.

Le-am fotografiat, şi le pun pe site, alături de link-ul către postarea cu Mânăstirea Dervent, din sudul Dobrogei, unde aveţi şi povestea crucilor.

3 comentarii:

mihaeladr spunea...

Si noi am fost anul acesta! Am intrebat si mi s-a spus ca o cruce ar mai fi pe la Tulcea!!!!??? Eu cred ca la o manastire chiar daca nu esti in grup organizat ar trebui sa fie cineva care sa te lamureasca. Ca la un muzeu!Eu vedeam ceva, ma duceam si intrebam, iar vedeam iar intrebam, dar oricum nu am plecat lamurita pe deplin. Poate era si foarte cald si nu statea nimeni dupa noi!!!

Traveling Hawk spunea...

Frumoasa poveste...si locul e frumos.

Viorel Iraşcu spunea...

Ai dreptate Mihaela!Din acest motiv,la mine, documentarea inainte si dupa vizitarea unei manastiri, este laborioasa.
Ei au pretentia ca daca au pus la intrare un scurt istoric, asta ar trebui sa fie de ajuns.Nu este!
Multumesc Soimule!

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...