Reclame turistice din anii '70-'80

Am identificat o pagină de facebook care se ocupă de adăugarea de poze și vederi din perioada comunista, numita ,,Turismul de altădată". Aveam câteva poze din vechi almanahuri care m-au surprins prin stupizenia lor sau prin ineditul lor.

Categoria ,, Sexualitatea în comunism" - cu poze de la mare, reclamele IHR-ului( Intreprinderii de Hoteluri și Restaurante). Cu fete frumoase și sumar îmbrăcate, asta se întâmpla până prin 1983, după aceea ele au fost interzise.  Asta ca urmare a vizitelor în China ale Tovarășului, și după bancurile cu prima poza sexy din China: Mao Zedong descheiat la primul nasture de la tunică!?
Categoria ,,Nicio masă fără pește"- pește care, începând de prin 1986 nu se mai găsea la vestitele pescării din alimentarele goale. Reclamele rămâneau însă, ca o tristă amintire, deși aveam o flotă de pescadoare -celebrele Polar- cu care se mândrea marina noastră comercială. Toți ne întrebam: Unde este peștele cu care se laudă, mai ales că raportau depășiri de planuri?
Categoria ,,50 de magazine într-unul singur" - reclama pe care cei de la Grupul Vouă au adaptat-o în ,,Salamul Victoria- 50 de salamuri într-unul singur". Într-o încercare de a arăta că mezelurile și salamurile lipseau de ani de zile. Nu vreau să-mi amintesc cum erau când le găseam. Pline cu soia și miroseau groaznic a usturoi.

Unele din ele sunt din anii '70 dar și din anii'80.

Comentarii

Dudian a spus…
Dementiale:)), mai ales aia cu "Un singur anotimp - anotimpul sanatatii".
Viorel Iraşcu a spus…
Da, si mie mi-a placut aceea.
Si 30 de ani în urmă înțelegeau că un corp frumos este o metodă bună de advertising.

Postări populare de pe acest blog

Gunoi Land

Top zece lacuri din România, după suprafaţă

Altitudinile principalelor staţiuni din România și tipul lor