vineri, 12 octombrie 2012

România pitorească- Fotografii montane din urmă cu 40 de ani


Iată trei fotografii din urmă cu mai bine de 40 de ani, premiate la ,,Concursul și Salonul  Național de Artă Fotografică cu temă turistică".
Poate alb-negrul nu scotea în evidență atât de bine ca astăzi, detaliile și nuanțele peisajelor, dar parcă tocmai asta era provocarea. Să reușești să surprinzi povestea, cu tehnica avută la îndemână.
Nu spun că cei care postează într-o veselie fotografii, pe diverse wall-uri sau bloguri, nu au reușite fotografice, dar tare mi-e teamă că multe dintre ele sunt ,,aranjate".
Cele de mai jos sunt autentice și îmi plac enorm.


Frederic SCHWAB( Brașov)
,,Iarna la scări"














Dan DINESCU
,,Fastuozitate" ( Cabana Caraiman)










Gheorghe LĂZĂROIU( Sibiu)
,,Aproape de nori" ( Munții Făgăraș)

4 comentarii:

DUTA spunea...

Intradevar autentice. Fotografia 'APROAPE DE NORI' e superba!

Roxana spunea...

...cel mai mult imi place cea de la "7 scari"...

Viorel Iraşcu spunea...

@DUTA- ai dreptate, nuanta apropiata de sepi,a chiar iti da senzatia asta a apropierii de nori.
@Roxana- si mie imi place dar trebuie sa recunoasc ca as fi vrut-o si in culori.Era o ocazie buna sa facem o comparatie.

Traveling Hawk spunea...

Fotografiile vechi au o fascinatie aparte si ne pun in legatura cu calatorii de demult, ca sa nu ne inchipuim ca suntem singurii care vedem minunile lumii! Imi place cea de la 7 scari fiindca imi si aminteste de un loc vazut candva.

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...