vineri, 19 februarie 2021

Ce trebuie să ai cu tine într-o drumeție pe munte (listă)

Articol extern

Dacă intenționați să petreceți o zi pe traseul montan cu prietenii sau familia, este important să aveți toate elementele esențiale pentru a vă simți confortabil și în siguranță. Ceea ce aveți nevoie pentru drumeție diferă în funcție de distanța și durata călătoriei.

SportManiac v-a pregătit o listă de echipamente de drumeție, ce își propune să ofere o bază solidă pentru cei care planifică o excursie de o zi.

Rucsac. În funcție de lucrurile pe care doriți să le depozitați, rucsacul este elementul de bază, prevăzut cu o serie de compartimente destinate depozitării hainelor, pantofilor de rezervă, mâncării ș.a. Vă recomandăm utilizarea unui rucsac de minim 20 de litri, impermeabil.


Haine (bluză, geacă, pantaloni, șosete, maiou). După o zi lungă de mers veți dori să vă schimbați și să aveți îmbrăcăminte curată. De asemenea, a rămâne transpirat o lungă perioadă nu este indicat. Vă recomandăm hainele din materiale destinate acestui tip de activitate (polar, geacă impermeabilă, colanți termoizolanți, pantaloni hidrofobi/trekking, bluză din lână, maiou din bumbac ș.a.m.d.).


Bocanci. Probabil cea mai importantă piesă este reprezentată de încălțăminte. Alegerea unei perechi de pantofi pentru călătoriile pe munte poate fi dificilă, prin urmare, va trebui să găsiți acel tip de încălțăminte care să se sincronizeze cu activitățile propuse. SportManiac vă recomandă Bocancii Scarpa Contur Hidro-Ban, datorită membranei Hidroban Waterproof se oferă o protecție indiferent de schimbările climatice. Bocancii Scarpa Nangpa-La Gore-Tex sunt potriviți pentru drumeție sau trekking, iar talpa Vibram are un nivel ridicat de absorbție a șocurilor din timpul mersului și este recunoscută pentru amortizarea optimă a pașilor. În același timp, membrana impermeabilă Gore-tex oferă cel mai înalt nivel de impermeabilitate.


Mâncare. Când vă pregătiți pentru o excursie, veți dori să vă asigurați că mâncare va conține suficiente calorii (pentru o zi lungă de activitate). În general, se recomandă fructele uscate, nucile, dar și batoanele proteice.


Baterie externă. O parte din bateriile externe beneficiază și de funcția de lanternă, ceea ce face un asemenea obiect indispensabil în călătorii.


Protecție solară și/sau insecticid. În funcție de anotimp, o soluție cu SPF (factor de protecție) minim 20 și un insecticid vor proteja tenul de factori exteriori, mai ales dacă aveți și copii în drumeție.


Obiecte de prim ajutor. Pe măsură ce veți câștiga mai multă experiență pe traseu, veți putea să adăugați sau să eliminați diverse elemente din trusa de prim ajutor.


Bandă adezivă și sfoară. Banda adezivă este cel mai versatil instrument, fapt pentru care poate fi folosită la construirea corturilor, pentru a împacheta gențile, jachetele, cizmele și multe altele. De asemenea, sfoara poate avea funcții multiple într-o asemenea drumeție, de la mutarea unei cantități mari de produse, la agățarea unor produse în copaci.


Pătură. O pătură are beneficiul de a fi folosită în caz de urgență (de exemplu, protecție împotriva frigului), dar și în situații spontane, cum ar fi picnicul.


Kit de reparație și unelte. Un echipament multi-funcțional, de exemplu un cuțit cu mai multe instrumente (deschizător de conserve, briceag, forfecuță, cârlig ș.a.), va fi la util într-o varietate de situații.


Apă. Un compartiment care va izola apa este o investiție pe termen lung.
Pungi și/sau saci de gunoi. În cazul în care nu veți găsi spații special amenajate, trebuie să depozitați reziduurile folosind propriile sacoșe.


Șervețele umede. Igiena este importantă în orice context, fapt pentru care șervețele devin esențiale pentru orice excursionist.

*Aceasta listă de verificare este doar o bază ce poate acoperi o serie de situații și condiții, dar verificați în prealabil prognozele meteo, condițiile și luați în considerare dacă trebuie să adăugați sau să eliminați elemente.

Vizitați pagina dedicată bocancilor atât pentru femei, cât și pentru bărbați, pentru a descoperi întreaga ofertă de încălțăminte.


Niciun comentariu:

Opening Gala Concert EUROPAfest 31 - JAZZ AT THE PALACE

  Opening Gala Concert EUROPAfest 31 JAZZ AT THE PALACE București, 5 iulie, Sala Auditorium, Palatul Regal     Pe 5 iulie jmEvents t...