luni, 30 mai 2022

Natura germană diversificată și încântătoare


Ce tip de iubitor de natură sunteți?

Un filmuleț despre cel mai înalt vârf din Germania, Zugspitze- AICI

Izvoarele Dunării. Filmuleț de pe canalul meu de youtube în Munții Pădurea Negră: AICI

De la pădurile de munte întinse printre lacuri, pârâuri și râuri - în Germania vă așteaptă peisaje panoramice superbe. Visați cu ochii deschiși într-o barcă pe malul lacului sau vă distrați într-o canoe rapidă pe o apă agitată? Fie că sunteți un adept al esteticului sau un aventurier, că nu înotați sau sunteți un iubitor de apă - aici veți găsi un peisaj care se potrivește dorințelor dvs.

Hoinărind prin păduri și pe pajiști
Există ceva mai frumos decât a asculta ciripitul plăcut al păsărilor și a respira aerul proaspăt al pădurii? A vă plimba prin păduri și pa pajiști în timp ce natura vă îmbrățișează cu blândețe? Pădurile germane sunt atât de diverse: de la zona forestieră, la o mie de lacuri din jurul lui Müritz, până la versanții și cheile forestiere din zona Schwäbische Alb.

Pădurarul
Locul de muncă al Sandrei Wendt se întinde pe până la 7.500 de hectare, cât ocupă Parcul Național Hainich. Ea este pădurar și spune: „Este o fericire să te bucuri de pădure pe tot parcursul anului”. Parcul Național Hainich este penultimul ca mărime din Germania, iar specificul acestuia constă în faptul că este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO ca una dintre cele mai mari suprafețe de pădure de foioase din Germania și ca parte a vechii Păduri de fagi.

Relaxare și activități pe apă
Fie că vă petreceți dimineața mergând cu caiacul pe lacul Müritz sau vă plimbați de-a lungul râului Lahn, în drumul său către Rin – experiența va fi de neuitat. Râurile și lacurile se găsesc în toată Germania: de la mlaștinile și pădurile Elbei, prin Spreewald cu peisajele sale magice, până la zona Lacului Mecklenburg și panoramele montane ale Lacurilor Bavareze.

Ghidul din “pădurea de apă”
Yvonne Huber îmbrăcată în costum tradițional merge cu o canoe prin rețeaua fluvială a Spreewald și le arată oaspeților săi frumusețile rezervației, inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Navigarea necesită forță și abilitate, iar Yvonne posedă mult mai mult decât atât: o iubire pentru natură și cunoștințe despre tot ce se întâmplă pe apă.


Cu mintea limpede
Bucurați-vă de natură fără a lăsa urme. Drumețiile și canotajul protejează mediul. Seara, relaxați-vă cu conștiința curată într-o unitate de cazare sustenabilă și ecologic construită. Există multe oportunități pentru o vacanță responsabilă în Germania.

Izvoarele Dunării. Filmat personal în Munții Pădurea Negră:
https://www.youtube.com/watch?v=dhXxAjYXvUM&list=PLCKvxXgYMvgY0foxIZd8AfoO-o28HVKaH&index=7


Niciun comentariu:

Noua Cortină de Fier

  Pentru cine n-a văzut filmulețul de pe canalul meu de youtube, iată rezumatul scris: - https://www.youtube.com/watch?v=EmDt65c9aB0 - Veche...