duminică, 17 martie 2024

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în continuare să stăm comozi în universul nostru nostalgic, înconjurați de întunericul unui regim, după care plângem.

Oamenii rămași acolo... au mari cutremure de conștiință (de pildă negaționiștii Holocaustului și ai Holodomorului) și fracturi de logică în care cad adânc, iar pereții acelor falii sunt practic insurmontabili...

Nu mai văd lumina, nu mai înțeleg prezentul, preferă să rămână ancorați într-un trecut înșelător, sunt tulburații sociali ai lumii de azi, cei care nu acceptă și evident nu înțeleg. Cei care te întreabă: Evoluăm? Da, ca orice societate, răspund.

Evoluția aceasta este ca o monedă ce merge în aval, depinde de care parte a ,,versului" acesteia ești; avers- partea importantă, valabilă sau revers- partea mai puțin importantă, mai din spate, oarecum secundară... Acest text este postat și pe România Deșteaptă, unde vă aștept pe toți cei care aveți această viziune! Mulțumesc!

Niciun comentariu:

Noua Cortină de Fier

  Pentru cine n-a văzut filmulețul de pe canalul meu de youtube, iată rezumatul scris: - https://www.youtube.com/watch?v=EmDt65c9aB0 - Veche...