vineri, 14 noiembrie 2008

Harghita Băi

copii pe schiuri sunt tare simpatici (noi parintii n-am avut acest noroc, macar ei sa simta placerea coborârii pe pârtie )

o mogâldeaţă cu schiuri mai mari decât el (Iani la 3 ani)

Anul acesta am fost la Harghita Băi(alte poze aici) în vacanta intersemestriala pe o vreme frumoasa cu puţina zapada la noi dar cu foarte multa pe munte.
Am ajuns acolo plecând din Bacău prin Moinesti, Comănesti, Pasul Ghimes (situat în Muntii Ciuc), apoi am coborât în Depresiunea Ciuc spre orasul Miercurea Ciuc.
De aici, aproape de oras la câtiva km. pe dreapta în drumul spre Vlahiţa si Odorheiu Secuiesc ajungeti pe un drum de 7 kilometri în statiune.
Atentie, eu nu am avut cauciucuri de iarna si fiind zapada am alunecat serios pâna am ajuns în vârf, cu destule peripetii (m-am întors în Miercurea Ciuc si mi-am cumparat lanţuri pentru ca cele pe care le aveam nu se potriveau).
Aici, în mica statiune, sunt multe vile, cabane si pensiuni (jumatate dintre masini erau de Bacău, altele de Harghita cum era normal sau de Covasna, Mures si Brasov, semn ca băcăuanii au si ei Poiana lor), pentru toate gusturile, doar doua restaurante bunişoare- noi am mâncat la pensiunea Csiki foarte bine- ca la secui , însa cam înghesuit si am mai fost la plecare la restaurantul Pokat unde am mâncat o ciorba super buna, dar acesta pensiune este la doi km. de statiune.
In rest, distractie şi schi pentru cel mic pe o pârtie super amenajata cu instructor maghiar (abia se întelegea cu noi dar cu Iani nu stiu cum s-a inteles însă baietelului meu i-a placut), un vin fiert, un Kurtos Kolacs cu nucă si noi cu sania sau celofanul cel de toate zilele.
Am uitat sa va spun unde ne-am cazat, la pensiunea Antal, faza a fost ca atunci când am ajuns si am intrebat de Domnul Antal, ni s-a spus ca sunt vreo zece Antali în statiune, mai ales ca pe casa lui nu era nici un însemn.
A fost destul de OK, sala mare jos cu bucatarie utilata, camere curate fara TV si foarte cald.

6 comentarii:

digileutu spunea...

dragut

Viorel Iraşcu spunea...

foarte dragut . Cine esti?

Anonim spunea...

ce scumpic este baietelul dumneavostra....si foarte fotogenic
(raluca fosta cl 8 F)

Viorel Iraşcu spunea...

Asa zic si eu , abia astept sa merg din nou , sa-l vad pe schiuri. Te pup. Profu'

Anonim spunea...

na ce sa zik, noi ungurii suntem foarte prietenosi...

Viorel Iraşcu spunea...

unii zic ca nu , eu zic ca nu este vorba de prietenie , in dezv. turismului din zona ci de interes . interesul ca romanul sa se simta bine si sa revina .te pup ceangaito. Dirigu'

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...