duminică, 27 ianuarie 2013

Caut și compar cu Trivago.ro

Cei dedicați călătoriilor și scrisului despre ele, din așa numita blogosferă românească de turism, au la degețelul mic, navigarea pe siteuri de rezervări online, unde găsesc diferite oferte sau ,,ărlibuchinguri”.
O  altă categorie de români, își rezervă sau caută câteodată pe net, o cazare bună, un sejur, o cameră de hotel sau o zonă relaxantă în care să-și petreacă concediul. Cu alte cuvinte, știu și ei cam ce posibilități le oferă rezervările online.
Dar dacă știi să navighezi pe net, ai ceva cunoștinte despre siteurile de socializare, însă n-ai rezervat niciodată o cameră de hotel sau pensiune sau un sejur? Neîncrederea în parteneri este o boală veche a românului, și asta vine din gena noastră duplicitară. Facem și noi, pe undeva, la fel ca cei ce încearcă să ne tragă pe sfoară.
Și așa ajungem la fondul problemei.
Dacă am un site serios unde pot să verific TOATE ofertele, și unde am ocazia de a compara prețurile și de a alege cea  mai bună variantă cu cel mai bun preț?
Atunci folosesc trivago.ro. Aici poţi compara online și rezerva hotelul ideal. Dacă ai de ales între sute de mii de hoteluri și în câteva secunde, pe destinația aleasă, îți apar comparativ prețurile pe o cameră, nu prea te mai poți întreba dacă să mai cauți și în altă parte, nu?
Practic, după ce ai ales hotelul, trivago te duce pe siteul cunoscut de rezervări online unde poți naviga în voie pe hartă, între frumusețile și atracțiile turistice ale locului, sau orice altceva.
Și să mai presupunem că te afli într-un circuit și ajungi în Sibiu, acolo numărul pensiunilor și hotelurilor este uriaș. Ce faci, te dai jos din mașină și cauți cazări la un preț rezonabil, oprind aiurea pe străduțele  înguste din jurul Pieței Huet?
Tu ești obosit după vreo 300 de kilometri parcurși, copilul plânge și vrea și el să se dezmorțească, iar soția nu mai suportă aerul condiționat, în plus este seară și mâine o iei de la capăt. Concediul este scurt și tu vrei să vezi o jumătate de țară într-o săptămână.
Dacă știi de trivago, oprești liniștit într-o parcare de la marginea orașului, îți iei laptop-ul sau Iphone-ul  și astfel pe trivago găsești o varietate largă de hoteluri și hosteluri ieftine în Bucureşti sau în Sibiu. În cinci secunde afli că sunt vreo cinci, undeva pe lângă Muzeul Civilizației Populare Astra( ocazie bună să-l vizitezi și să tragi și o fugă până în Rășinariul lui Goga și Cioran). Trivago te duce spre un site de rezervări online- din cele 100 care există!-, acolo vezi camera și suni. GPS-ul te conduce într-o jumătate de oră acolo, și lucrurile sunt rezolvate!

Niciun comentariu:

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...