Cheile Şugăului-linişte şi paceultimii ţărani sau ,,mohicani"


rama est-nord-estica a masivului calcaros Hăşmaş


marmita de eroziune

un izvor si o cana lăsată pentru turistii însetaţi

pârâul ce curge semivijelios
peisajul se sălbăticeşte

Sunt situate în zona Parcului National Cheile Bicazului- Hăşmaş, si le puteti vizita facând imediat dreapta (cum veniti dinspre Bicaz-Piatra Neamt), la capatul comunei Bicaz-Chei, lânga barul de sub stânca ce anunta intrarea în spectaculoasele chei ale Bicazului( alte poze-aici).
Dupa un urcus interesant -cu masina- de câteva minute, vi se deschide în fata panorama deosebita a ultimelor vârfuri calcaroase ale Muntilor Hăşmaşu Mare si ale câtorva case razlete, ale ultimilor ţărani ce nu si-au părăsit pamânturile pentru serviciile si confortul de la strada mare.
Dupa vreo doi kilometri zona începe sa se salbaticeasca si sa se îngusteze, chiar daca nu aşa mult cum v-ati astepta, iar drumul forestier îsi continua traseul prin munti înca multi kilometri.
Şugăul este un afluent micut, de pe stânga, al Bicazului care curge semivijelios printre marmitele de eroziune create în calcar de volbura apei.
In rest liniste si pace, relaxare si buna dispozitie la buza padurii lânga un izvor de apa de munte.

Comentarii

PACO a spus…
frumoasa priveliste
Nikol a spus…
Frumos si interesant!Nu prea sunt de acord cu acea cana....daca nu imi fac mainile palnie sau daca nu beau direct cu gura din izvor....nu simt ca am fost la munte!
Viorel Iraşcu a spus…
Multumesc PACO, ESTI DRAGUT CA INTOTDEAUNA CU COMENTARIILE.Vio.
Asa este Nikol sunt de acord cu tine .Dar ea,cana, este acolo pentru a anunta calatorul ca este un izvor de apa potabila. Asa am crezut mereu.Vio'
Ana-Maria a spus…
Superbe pozele
Ana-Maria a spus…
Superbe pozele.
Dan a spus…
Am fost acolo de doua ori, ultima oara, chiar in august. Este minunat! Ma simteam rupt de lume. E izolat si unic prin frumusete. Am stat la o casa a unui localnic din zona si apoi la cort.

Postări populare de pe acest blog

Gunoi Land

Top zece lacuri din România, după suprafaţă

Altitudinile principalelor staţiuni din România și tipul lor