miercuri, 6 ianuarie 2010

Odorheiu Secuiesc- poze şi impresii


Catedrala Catolică este o constructie monumentala ce domină, prin pozitie, orasul şi care a fost construita în secolul al XVIII -lea pe ruinele unei biserici iezuite din secolul XIV. Valoroase sunt altarele, statuile si amvomul sculptate în lemn de un mester clujean.

Clădirea primăriei din orasul cu cei mai multi etnici maghiari( secui) din România, 95% si cu doar 1000 de etnici români. Dacă nu te deranjeaza aspectul cultural- lingvistic poti sa te simti chiar bine, într-un oras unde lumea este foarte amabilă, dealtfel.

O clădire de patrimoniu, cea a Liceului catolic ,,Tamasi Aron" , clădire ce se sprijina pe o constructie mai veche din 1593, situat lânga catedrala catolica, pe deal.

Ruinele cetatii construită de principii Transilvaniei: Stefan Bathori si reconstruita de Ioan Sigismund prin secolul al XVI-lea, i se mai spune si ,,Cetatea Ciuntă " sau foarte ciudat pentru noi -,,Cetatea Secuiul Atacă". In curtea cetătii, iar foarte ciudat, a fost construit un... liceu!- este vorba de Grupul Scolar Agricol ,,Eötvös Josef"- bine , bine la origine fosta scoala reala superioara de stat!
Despre cel mai importat monument din Odorheiul Secuiesc, CAPELA INIMA LUI ISUS, într-o altă postare.

3 comentarii:

Diana spunea...

stau de cateva ore pe blogul dvs si m-a cuprins nostalgia si un dor cumplit de generala. mi-au revenit in minte atatea lucruri pe care le uitasem si acum parca am impresia ca abia s-a terminat.
ma bucur ca ati ramas asa cum va stiam si ca va iubiti elevii si meseria la fel de mult ca inainte.
sper sa aveti parte de cat mai multi copii AI DVS si sa bucurati in continuare multe generatii de acum incolo.
cu respect si mult dor,
Diana Rusu din 8G-ul de acum 4 ani

Viorel Iraşcu spunea...

Diana, Diana tot sentimentala ai ramas. Asta nu e rau, amintirile frumoase ne dau putere dar si credinta ca vom mai intilni oameni care sa merite.
Pentru ca sunt din ce in ce mai putin cei care sa merite ,,investitia".
Te pup si iti urez multa bafta.Profu'

蔥油餅Jon spunea...

That's actually really cool!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,做愛,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟

Forest Adventure Germany

O experiență inedită am trăit într-un mic parc din sudul extrem al Bermaniei, la Fussen. Un habitat împădurit cu traseele aflate la înălțime...