vineri, 15 ianuarie 2010

Revelion KÜKÜLO-sal, Hotel Târnava, Odorheiu Secuiesc


hotelul arata foarte bine la interior, de...exterior comunist

la recepţie, unde se află o hartă veche a Scaunului( judetului) Odorheiului

premiul cel mare din noaptea cea mare

Iani îl ajuta pe amfitrion(un actor din Sfântu Gheorghe) să extraga bileţele de la tombolă

focul de artificii a fost deosebit pentru un oras de 36 000 de locuitori!


afara la miezul nopţii cei doi pui ai mei

mostră de dansuri secuieşti

o bucăţică de aranjament!

solista formatiei -o draguţă- si ce bine cânta Cargo!

băieţii sunt pregătiţi de revelion si ce mândrii sunt când povestesc cum au stat ei pâna la 4 dimineaţa!

Oferte de revelion am cautat din start în zona Harghita -Covasna, pentru că şi anul trecut am petrecut nemaipomenit la Pensiunea Hatarpatak, în comuna Brădeşti.
Vreau sa lamuresc titlul mai întâi: Kükülo este denumirea maghiara a râului Târnava Mare, iar jocul de cuvinte indica sentimentul ce m-a urmărit tot sejurul.
Ştiam că secuii care se ocupa de turism sunt gazde primitoare, reusind de fiecare data să surprinda plăcut turistii români mai mult sau mai putin deranjaţi de aspectul cultural-etnic.
Nici nu ma gândeam ca nu va fi excelent la acest hotel situat în centrul oraşului Odorheiu Secuiesc, hotel renovat si foarte bine pus la punct, cu jacuzzi, sauna si sala de antrenament, cu un băruleţ simpatic ce aminteste de stilul retro al ,,cafe concert"-elor de odinioara. Toti angajatii, mai putin cameristele, cunosc limba româna la un nivel acceptabil de bun, iar serviciul de marketing este exemplar.
Interesant este ca familiile noastre, în total şase persoane plus doi tineri nebunatici si simpatici(Liviu si Dana) din Muntenia eram singurii români de acolo, restul erau turişti maghiari din Ungaria. Am suferit puţin după baladele românesti dar am suplinit noi în perioadele de pauză, cu toate ca formatia ne-a cântat si încîntat si cu melodii de-ale noastre.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Multumim pentru mentiune :) Si cat de repede a trecut o luna. Noi acum suntem la jumatatea sesiunii deja, si nu este timp de nimic. Indata ce voi apuca sa scriu si eu cateva impresii vi le voi impartasi , asa cum le impartasesti si tu pe ale tale :)

Viorel Iraşcu spunea...

Bafta la examene si asteptam...provincia.

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...