PLECATDEACASASCRIU DESPRE CEEA CE VĂD!

ȘI...NU UITA SĂ DAI LIKE!

101 FRUMUSEȚI ASCUNSE ALE ROMÂNIEI!

duminică, 17 ianuarie 2010

Marea Diavolului- un alt fel de Triunghi al Bermudelor


situarea geografica aproximativa a Triunghiului Diavolului, denumire data de locuitorii niponi cu 1000 de ani în urma, datorita credintei ca dragonii din mare scuipau foc( vulcani)
toate insulele de la sud est de Tokyo

cam asa ar arata vârtejurile uriase ce ,, înghit" navele

Triunghiul Bermudelor

Ma-no Umi, cum îi spun japonezii, este o portiune mica din Oceanul Pacific, situata în dreptul coastelor Japoniei, la 100 de kilometri sud-est de Tokyo.
Pâna prin anii'60 aici dispareau constant nave comerciale japoneze sau ale altor natiuni sau nave militare si de pescuit.
Descoperirea şocantă s-a produs atunci când s-au suprapus hartile si coordonatele geografice ale Triunghiulului Diavolului ,,japonez" cu cele ale Triunghiului din Bermude aflat în Oceanul Atlantic, rezultând ca ele se afla pe acelasi meridian, numai ca pe parti diferite ale Globului!
Asta a dat nasterea la tot felul de supozitii care mai de care mai năstrusnice, însa un lucru este clar si anume ca si aici, pe timp frumos, în conditii de vizibilitate absoluta DISPAR nave si avioane, iar cazul navei de cercetari trimise de guvernul japonez -Kairo Maru 5 - care a disparut fara urma, a facut vilva în lume.
Marea Diavolului, are câteva similitudini cu Triunghiul Bermudelor dar si câteva deosebiri:

- în Triunghiul Diavolului au disparut nave de pescuit, nave de cercetare si militare în special între 1950-1954, având la bord 700 de persoane, în timp ce în Triunghiul Bermudelor numarul disparitiilor este mai mare si se întinde pe sute de ani;
-una dintre cauzele care sustin disparitiile din zona japoneza vorbesc despre producerea unor tsunami, mult mai probabile în Oceanul Pacific decit în Oceanul Atlantic;
-zona Mării Diavolului este una vulcanica cu insulite ce apar si dispar în functie de activitatea vulcanica si seismica din zona de întâlnire a trei placi tectonice:Pacifica, Euroasiatica si Filipineza, în timp ce în zona Bermudelor stabilitatea placii tectonice americane este mult mai mare;
- în Triunghiul Bermudelor s-a evidentiat un fenomen de prezenta a unor vârtejuri capabile sa ,,înghită" în jos vapoare si chiar avioane, din cauza imensului complex de pesteri subacvatice din zona Bahamas în timp ce in Triunghiul Diavolului s-a vorbit de valuri ce seamană cu un zid în miscare si care pot atinge 60 de metri!
-o asemanare ciudata între cele doua zone este legata de situarea lor în timp pe asa numita ,,linie agonică" , o linie unde se suprapun liniile polului nord magnetic cu cele ale polului nord geografic, ipoteza fara sustinere deoarece acesta suprapunere variaza în timp, însa este posibil ca disparitiile misterioase sa aiba loc exact în aceste perioade de activare a liniei agonice.
Aceste relatari nu fac decât sa adânceasca misterul, daca acesta exista, cu atât mai mult cu cât se pare ca dispariţiile au...dispărut de o vreme.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mi se pare foarte interesant acest subiect.Am urmarit un documentar despre Marea Diavolului si parca ziceau ca o parte din nave(foarte putine insa)au fost gasite pe fundul Pacificului.Eu cred,cel putin in cazul Triunghiului Diavolului,ca este vorba de curentii foarte puternici sau poate despre gravitatie,insa este exclus sa fie extraterestrii,desi ar fi amuzant sa se gaseasca unul.

Cristina(the redhead)

Viorel Iraşcu spunea...

Cristina, eu n-am vorbit de extraterestri pentru ca toata lumea ,se gindeste la asta cind aude de mistere neelucidate.Este posibil sa fie si ce zici tu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...