miercuri, 15 septembrie 2010

Muzeul de Arheologie ,,Callatis,, Mangalia

Statuia din marmură a Afroditei, din epoca romană, sec.II-III d. Ch.

Situat în zona centrală a Mangaliei, acest muzeu atrage atenţia prin numeroasele vestigii arheologice pe care le expune, într-un spaţiu destul de mic pentru istoria bogată a cetăţii întemeiate de coloniştii dorieni.

O reprezentare a unui cavaler trac

Sunt prezente numeroase statuete, frize, mici altare din piatră, aplice, inscripţii şi monede datate începând cu secolul IV î.Ch. şi care acoperă trei perioade distincte din perioada antichităţii: greacă-doriană, romană şi romano-bizantină.Incepând cu secolul al VII lea d. Ch. nu se mai cunosc date despre evoluţia oraşului, până spre secolul X, când apar câteva urme de locuire. De altfel numele de Mangalia nu are nicio legătură cu cel de Callatis, numele actual derivând se pare, din cel de Pangalia înscris pe o hartă din Pisa din secolul al XIII lea.

2 comentarii:

Tzipi spunea...

Buna !

Ti-am descoperit blogul astazi si m-am bucurat. Foarte haioasa aia cu fanfara la manastire !

Jocuri online spunea...

Buna ziua, sunt administratorul site-ului http://friv250.eu , doriti sa faceti link exchange cu acest site? daca da astept un reply pe http://friv250.eu (doresc sa ma treceti in blogroll cu titlul Jocuri Online).

Noua Cortină de Fier

  Pentru cine n-a văzut filmulețul de pe canalul meu de youtube, iată rezumatul scris: - https://www.youtube.com/watch?v=EmDt65c9aB0 - Veche...